Sestavine
-
1 kg pirine moke
-
5 dl mlačne vode
-
1 dl olja
-
2 vrečki suhega kvasa(ali primerna količina svežega)
-
1 žlička sladkorja
-
2 žlički soli
Navodila
Sestavine dobro premešamo in pregnetemo. Če je preredko, dodamo še malo moke. Dvakrat vzhajamo. Na pekaču oblikujemo hlebec in ponovno vzhajamo. Po vrhu poljubno zarežemo.
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo 40 minut do zlato rjave barve.
OPOMBE:
Kruh je zelo rahel, čeprav je narejen samo iz pirine moke. Po želji ga lahko pred peko posujete s semeni.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Sestavine dobro premešamo in pregnetemo. Če je preredko, dodamo še malo moke.
Dvakrat vzhajamo. Na pekaču oblikujemo hlebec in ponovno vzhajamo. Po vrhu poljubno zarežemo.
|
2
Narejeno
|
Peka
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo 40 minut do zlato rjave barve.
|
3
Narejeno
|
Opombe
Kruh je zelo rahel, čeprav je narejen samo iz pirine moke. Po želji ga lahko pred peko posujete s semeni.
|