0 0
Recept za čokoladno pogačo s cimetom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

TESTO
1/2 ali 1 kocke svežega ali vrečka suhega kvasa
1 vrečka kislega testa
700 g moke
300 g mleka
130 g masla
50 g sladkorja
4 žlice kakava v prahu
3 jajca
2 mali žlički soli
NADEV
150 g masla
150 g sladkorja
cimet
PRELIV
2 dl mleka
2 žlici sladkorja
1 jajce za premaz

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za čokoladno pogačo s cimetom

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V mleku raztopimo sveži ali suhi kvas in ga primešamo moki, dodamo ostale sestavine brez masla in kakava v prahu ter zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, tik pred koncem vmešamo še kakav v prahu. Testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo, razdelimo na pol (za dve pogači) in pustimo počivati nekaj minut.

Medtem zmešamo zmehčano maslo, cimet in sladkor.

Zatem testo razvaljamo na dolg, ozek pravokotnik, ga premažemo z dišečim maslom in zvijemo v zavitek. Odrežemo del, ki je enak premeru modela, ostalega razrežemo na široke rezine. Rezine zložimo ob zunanjem robu modela, tako da vsaka naslednja rezina delno prekrije predhodno. Del zavitka, ki smo ga na začetku odrezali, po dolžini prerežemo na pol, zarežemo ga tako, da se na eni strani še drži skupaj. Nato oba dela med seboj prepletemo in spleteno kito ter ga položimo na sredino modela. Na koncu pa zapolnimo z rezinami še prazen prostor med kito na sredini in rezinami ob zunanjem robu.

Enako oblikujemo drugo pogačo.

Pecivo damo na toplo vzhajati, nato ga premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico.Pečemo ga približno 40 minut na 175 stopinjah celzija. Po vrhu ga med peko pokrijemo, da se nebi zaradi sladkorja preveč obarvalo.

Pečeno pecivo vzamemo iz pečice, ga prelijemo z vrelim sladkanim mlekom (količina zadošča za obe pogači) in za minuto ali dve postavimo nazaj v pečico. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

V mleku raztopimo sveži ali suhi kvas in ga primešamo moki, dodamo ostale sestavine brez masla in kakava v prahu ter zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, tik pred koncem vmešamo še kakav v prahu. Testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati. Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo, razdelimo na pol (za dve pogači) in pustimo počivati nekaj minut. Medtem zmešamo zmehčano maslo, cimet in sladkor. Zatem testo razvaljamo na dolg, ozek pravokotnik, ga premažemo z dišečim maslom in zvijemo v zavitek. Odrežemo del, ki je enak premeru modela, ostalega razrežemo na široke rezine. Rezine zložimo ob zunanjem robu modela, tako da vsaka naslednja rezina delno prekrije predhodno. Del zavitka, ki smo ga na začetku odrezali, po dolžini prerežemo na pol, zarežemo ga tako, da se na eni strani še drži skupaj. Nato oba dela med seboj prepletemo in spleteno kito ter ga položimo na sredino modela. Na koncu pa zapolnimo z rezinami še prazen prostor med kito na sredini in rezinami ob zunanjem robu. Enako oblikujemo drugo pogačo. Pecivo damo na toplo vzhajati, nato ga premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico.
2
Narejeno

Peka

Pečemo ga približno 40 minut na 175 stopinjah celzija. Po vrhu ga med peko pokrijemo, da se nebi zaradi sladkorja preveč obarvalo. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice, ga prelijemo z vrelim sladkanim mlekom (količina zadošča za obe pogači) in za minuto ali dve postavimo nazaj v pečico. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Dober tek!

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za okusne polnjene paprike z kvinojo in govedino
Naprej
Recept za okusne sočne breskvice
Nazaj
Recept za okusne polnjene paprike z kvinojo in govedino
Naprej
Recept za okusne sočne breskvice

Dodajte Komentar