0 0
Recept za čokoladno mousse torto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
BISKVIT
70 g kristalnega sladkorja
80 g moke
20 g kakava v prahu
2 g pecilnega praška
2 g sode bikarbone
2 g soli
1 jajce
1 dl mleka
0.5 dl olja
1 dl vrele vode
MOUSSE IZ MLEČNE ČOKOLADE
70 g mlečne čokolade
30 ml mleka
2 g želatine v prahu
80 ml sladke smetane
MOUSSE IZ TEMNE ČOKOLADE
70 g temne čokolade
30 ml mleka
2 g želatine v prahu
80 ml sladke smetane

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za čokoladno mousse torto

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na začetku moramo pripraviti vse za peko biskvita. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. V pekač (premera 26 ali 28 centimetrov) položimo peki papir.

V eni posodi zmešamo presejane suhe sestavine, v drugi zmešamo vse mokre sestavine, razen vrele vode. Suhim sestavinam prilijemo mokre in dobro premešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic. Na koncu primešamo še vrelo vodo. Zmešano maso vlijemo v pripravljen pekač in jo pečemo v ogreti pečici približno 30-40 minut. Z zobotrebcem katerega zabodemo v sredino preverimo, če je biskvit pečen. Če je zobotrebec suh, je biskvit pečen.

Pečen biskvit prevrnemo na servirni pladenj in ga dobro ohladimo. Okoli ohlajenega biskvita namestimo pekač za torte in nanj pritrdimo debelejšo folijo. Nad soparo stopimo čokolado, ter sladko smetano stepemo. Po navodilih na vrečki pripravimo želatino. Mleko segrejemo skoraj do vretja. V njem raztopimo pripravljeno želatino in ji dodamo zmes stopljene čokolade in dobro premešamo. Z lopatko nežno primešamo stepeno sladko smetano. Zmes prelijemo prek biskvita. Vse skupaj shranimo v hladilnik, da se mousse povsem strdi.

Ko je mousse iz temne čokolade povsem strjen, po istem postopku pripravimo še mousse iz mlečne čokolade. Prelijemo ga preko prvega moussa in torto čez noč shranimo v hladilniku.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Na začetku moramo pripraviti vse za peko biskvita. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. V pekač (premera 26 ali 28 centimetrov) položimo peki papir. V eni posodi zmešamo presejane suhe sestavine, v drugi zmešamo vse mokre sestavine, razen vrele vode. Suhim sestavinam prilijemo mokre in dobro premešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic. Na koncu primešamo še vrelo vodo.
2
Narejeno

Peka

Zmešano maso vlijemo v pripravljen pekač in jo pečemo v ogreti pečici približno 30-40 minut. Z zobotrebcem katerega zabodemo v sredino preverimo, če je biskvit pečen. Če je zobotrebec suh, je biskvit pečen.
3
Narejeno
Pečen biskvit prevrnemo na servirni pladenj in ga dobro ohladimo. Okoli ohlajenega biskvita namestimo pekač za torte in nanj pritrdimo debelejšo folijo. Nad soparo stopimo čokolado, ter sladko smetano stepemo. Po navodilih na vrečki pripravimo želatino. Mleko segrejemo skoraj do vretja. V njem raztopimo pripravljeno želatino in ji dodamo zmes stopljene čokolade in dobro premešamo. Z lopatko nežno primešamo stepeno sladko smetano. Zmes prelijemo prek biskvita. Vse skupaj shranimo v hladilnik, da se mousse povsem strdi. Ko je mousse iz temne čokolade povsem strjen, po istem postopku pripravimo še mousse iz mlečne čokolade. Prelijemo ga preko prvega moussa in torto čez noč shranimo v hladilniku.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za odlične domače krofe
Naprej
Recept za slastne rezance z rukolo
Nazaj
Recept za odlične domače krofe
Naprej
Recept za slastne rezance z rukolo

Dodajte Komentar