Sestavine
-
BISKVIT
-
70 g kristalnega sladkorja
-
80 g moke
-
20 g kakava v prahu
-
2 g pecilnega praška
-
2 g sode bikarbone
-
2 g soli
-
1 jajce
-
1 dl mleka
-
0.5 dl olja
-
1 dl vrele vode
-
MOUSSE IZ MLEČNE ČOKOLADE
-
70 g mlečne čokolade
-
30 ml mleka
-
2 g želatine v prahu
-
80 ml sladke smetane
-
MOUSSE IZ TEMNE ČOKOLADE
-
70 g temne čokolade
-
30 ml mleka
-
2 g želatine v prahu
-
80 ml sladke smetane
Navodila
Na začetku moramo pripraviti vse za peko biskvita. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. V pekač (premera 26 ali 28 centimetrov) položimo peki papir.
V eni posodi zmešamo presejane suhe sestavine, v drugi zmešamo vse mokre sestavine, razen vrele vode. Suhim sestavinam prilijemo mokre in dobro premešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic. Na koncu primešamo še vrelo vodo. Zmešano maso vlijemo v pripravljen pekač in jo pečemo v ogreti pečici približno 30-40 minut. Z zobotrebcem katerega zabodemo v sredino preverimo, če je biskvit pečen. Če je zobotrebec suh, je biskvit pečen.
Pečen biskvit prevrnemo na servirni pladenj in ga dobro ohladimo. Okoli ohlajenega biskvita namestimo pekač za torte in nanj pritrdimo debelejšo folijo. Nad soparo stopimo čokolado, ter sladko smetano stepemo. Po navodilih na vrečki pripravimo želatino. Mleko segrejemo skoraj do vretja. V njem raztopimo pripravljeno želatino in ji dodamo zmes stopljene čokolade in dobro premešamo. Z lopatko nežno primešamo stepeno sladko smetano. Zmes prelijemo prek biskvita. Vse skupaj shranimo v hladilnik, da se mousse povsem strdi.
Ko je mousse iz temne čokolade povsem strjen, po istem postopku pripravimo še mousse iz mlečne čokolade. Prelijemo ga preko prvega moussa in torto čez noč shranimo v hladilniku.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Na začetku moramo pripraviti vse za peko biskvita. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. V pekač (premera 26 ali 28 centimetrov) položimo peki papir.
V eni posodi zmešamo presejane suhe sestavine, v drugi zmešamo vse mokre sestavine, razen vrele vode. Suhim sestavinam prilijemo mokre in dobro premešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic. Na koncu primešamo še vrelo vodo.
|
2
Narejeno
|
Peka
Zmešano maso vlijemo v pripravljen pekač in jo pečemo v ogreti pečici približno 30-40 minut. Z zobotrebcem katerega zabodemo v sredino preverimo, če je biskvit pečen. Če je zobotrebec suh, je biskvit pečen.
|
3
Narejeno
|
Pečen biskvit prevrnemo na servirni pladenj in ga dobro ohladimo. Okoli ohlajenega biskvita namestimo pekač za torte in nanj pritrdimo debelejšo folijo. Nad soparo stopimo čokolado, ter sladko smetano stepemo. Po navodilih na vrečki pripravimo želatino.
Mleko segrejemo skoraj do vretja. V njem raztopimo pripravljeno želatino in ji dodamo zmes stopljene čokolade in dobro premešamo. Z lopatko nežno primešamo stepeno sladko smetano. Zmes prelijemo prek biskvita. Vse skupaj shranimo v hladilnik, da se mousse povsem strdi.
Ko je mousse iz temne čokolade povsem strjen, po istem postopku pripravimo še mousse iz mlečne čokolade. Prelijemo ga preko prvega moussa in torto čez noč shranimo v hladilniku.
|