0 0
Recept za čokoladno – kokosovo potico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

TESTO
1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa
1 vrečka kislega testa
730 g moke
180 g jogurta
150 g mleka
160 g masla
70 g sladkorja
30 g kakava v prahu
3 jajca
2 mali žlički soli
NADEV
300 g kokosove moke
300 ml mleka
250 g mascarpone sirčka
180 g sladkorja
2 žlici ruma
2 žlici drobtin
1 jajce
lupinica in sok bio pomaranče
jajce za premaz

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za čokoladno – kokosovo potico

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kvas raztopimo v mleku. V posodo odmerimo sol, moko, primešamo kislo testo, dodamo vse ostale sestavine brez maščobe in zamesimo kvašeno testo. Na začetku mešamo počasi, nato deset minut na najvišji hitrosti. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Ko je testo gladko, ga pokrijemo in pustimo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Z vrelim mlekom prelijemo kokosovo moko, dodamo rum in pustimo, da se prepoji in ohladi. V ohlajen nadev vmešamo vse ostale sestavine.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut.

Nato testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Položimo ga v pomaščen model in pustimo na toplem vzhajati.

Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico.

Potico pečemo 45 – 50 minut na 175 stopinjah celzija, po potrebi jo prekrijemo s folijo, da bi se na vrhu ne zapekla preveč. Pečeno potico pustimo pet minut v modelu, nato jo stresemo iz modela na desko in ohladimo do konca.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Kvas raztopimo v mleku. V posodo odmerimo sol, moko, primešamo kislo testo, dodamo vse ostale sestavine brez maščobe in zamesimo kvašeno testo. Na začetku mešamo počasi, nato deset minut na najvišji hitrosti. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Ko je testo gladko, ga pokrijemo in pustimo vzhajati. Med vzhajanjem pripravimo nadev. Z vrelim mlekom prelijemo kokosovo moko, dodamo rum in pustimo, da se prepoji in ohladi. V ohlajen nadev vmešamo vse ostale sestavine. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Nato testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Položimo ga v pomaščen model in pustimo na toplem vzhajati. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico.
2
Narejeno

Peka

Potico pečemo 45 – 50 minut na 175 stopinjah celzija, po potrebi jo prekrijemo s folijo, da bi se na vrhu ne zapekla preveč. Pečeno potico pustimo pet minut v modelu, nato jo stresemo iz modela na desko in ohladimo do konca.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za okusne sočne breskvice
Naprej
Jabolčna pita s proseno kašo
Nazaj
Recept za okusne sočne breskvice
Naprej
Jabolčna pita s proseno kašo

Dodajte Komentar