0 0
Recept za čokoladne kroglice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 kuhana rumenjaka
80g sladkorja
8g masla
1 velika žlica ruma
TESTO
150g popečenih zmletih mandljev
150g sladkorja
50g ribane čokolade

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za čokoladne kroglice

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Rumenjaka naribajte ter dodajte sladkor, maslo in rum. Vse skupaj dobro zmešajte in naredite 35 kroglic. Ko porabite vso zmes, kroglice dajte v hladilnik na hladno. Sestavine navedene kot testo vse skupaj zmešamo in nato dodamo sneg enega beljaka in žlice ruma. Testo dobro zmešate in razdelite na 35 delov. Vsak del razvaljajte, nanj položite prejšnje kroglice ter lepo oblikujete. Na koncu lahko po želji kroglice povaljate v čokoladne mrvice, kokos, orehe ipd…

Lahko smo malce kreativni in kroglicam dodamo palčke, da delujejo kot lizike. Primerne za otroške rojstnodnevne zabave, seveda takrat ne smemo pozabiti da iz recepta obvezno črtamo rum.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Rumenjaka naribajte ter dodajte sladkor, maslo in rum. Vse skupaj dobro zmešajte in naredite 35 kroglic. Ko porabite vso zmes, kroglice dajte v hladilnik na hladno. Sestavine navedene kot testo vse skupaj zmešamo in nato dodamo sneg enega beljaka in žlice ruma. Testo dobro zmešate in razdelite na 35 delov. Vsak del razvaljajte, nanj položite prejšnje kroglice ter lepo oblikujete.
2
Narejeno

Nasveti

Na koncu lahko po želji kroglice povaljate v čokoladne mrvice, kokos, orehe ipd… Lahko smo malce kreativni in kroglicam dodamo palčke, da delujejo kot lizike. Primerne za otroške rojstnodnevne zabave, seveda takrat ne smemo pozabiti da iz recepta obvezno črtamo rum.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Domači, preprost in odličen hamburger -Recept
Naprej
Pita s šparglji – Recept
Nazaj
Domači, preprost in odličen hamburger -Recept
Naprej
Pita s šparglji – Recept

Dodajte Komentar