0 0
Recept za cesarski praženec

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 jajca
500 ml mleka
2 žlički sladkorja
1 ščepec soli
350 g moke
1 pest rozin
1 dl ruma
0.3 dl mineralne vode
30 g masla
2 žlici sladkorja v prahu za posip

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za cesarski praženec

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Rozine preberemo, operemo in dobro osušimo. Za 10 minut jih namočimo v rum. V dve skledici ločimo beljake od rumenjakov. V skledo z rumenjaki zlijemo mleko in mineralno vodo ter dodamo sladkor in sol. Zmes z metlico dobro premešamo, da se vse sestavine spojijo. Nato med počasnim mešanjem previdno vsipamo moko in mešamo toliko časa, da nastane gladka zmes brez grudic. V zmes dodamo odcejene rozine in še enkrat premešamo.

Iz beljakov z električnim mešalnikom stepemo čvrst sneg. Postopoma in počasi vmešavamo v maso z rozinami. Ko je ves sneg vmešan v maso, na kuhalnik pristavimo ponev. V ponvi stopimo maslo in vanjo previdno vlijemo zmes. Pečemo na srednji temperaturi toliko časa, da se spodnja stran zapeče. Nato s kuhalnico palačinko previdno obrnemo in z vilicami ali kuhalnico raztrgamo. Koščke previdno obračamo, vendar ne potiskamo ali mečkamo. Pečemo toliko časa, da se zlatorumeno zapečejo z vseh strani.

Cesarski praženec serviramo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pita s šparglji – Recept
Naprej
Recept za pico
Nazaj
Pita s šparglji – Recept
Naprej
Recept za pico

Dodajte Komentar