Sestavine
-
1 kg Svinjska rebrca
-
1 žlička Sol
-
180 ml Goveja juha
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
2 žlici Rdeče vino
-
ščepec Origano
-
ščepec Timijan
-
ščepec Poper
-
ščepec Čili v prahu
-
1 žlica Worcester omaka
-
ščepec Kajenski poper
-
1/2 žličke Limonina lupina
-
2 žlički Koruzni škrob
-
1 žlica Hladna voda
-
35 g Kečap
-
ščepec Bazilika
Navodila
Segrejte pečico na 150 °C. Rebrcam odstranite odvečno maščobo in jih posolite. Postavite jih v pečico za 2 uri.
Koruzni škrob zmešajte z vodo. V ponvi zmešajte in zavrite vse ostale sestavine in jim dodajte koruzni škrob. Omako kuhajte, da se zgosti.
Rebrca vzemite iz pečice in jih položite na raženj. Pecite jih 10 minut na vsaki strani, med tem pa jih prelivajte s pripravljeno omako. Dober tek!
(Foto: unsplash.com)