Sestavine
-
150 g Prekajena svinjska klobasa
-
2 žlički Semena koromača
-
1 x Čebula rdeča
-
1 kg Rdeče zelje
-
1 pločevinka Hruške
Navodila
Klobaso grobo narežite na kocke in ga dajte v veliko posodo za pečenje na srednji temperaturi. Kuhajte nekaj minut oziroma dokler klobasa ne spusti olja, nato dodajte semena koromača.
Olupite in na drobno narežite rdečo čebulo, jo dodajte v ponev in kuhajte nekaj minut oziroma dokler se ne zmehča in postane čudovito dišeča.
Rdeče zelje grobo narežite. Dodajte ga v ponev, prilijte rdeči vinski kis ter dodajte ščepec morske soli in črnega popra.
Na šibkem ognju kuhajte 10 minut z odkritim pokrovom in mešajte. Dodajte hruške iz konzerve z nekaj soka in kuhajte še 10 minut oziroma dokler zelje ne zmehča.
(Foto: pexels.com)