0 0
Rdeče kuhano vino

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 l Voda
0.5 l Rdeče vino
8 žlic Sladkor
10 x Klinčki
1 vrečka Vanilijev sladkor
1 x Pomaranča
1 x Mandarine
1 x Cimetova palčka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rdeče kuhano vino

Prihaja mrzlo obdobje, ko vam bo zagotovo zadišilo po kuhanem vinu.

  • 12 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Operite pomarančo in jo prerežite na polovico. Polovico pa narežite na kolobarje, drugo polovico olupite in z nožem za filiranje narežite na manjše kose. Ne pozabite odstraniti tudi belo kožico. Olupite mandarino in razdelite na posamezne krhlje. Pristavite na kuhalnik večji lonec in vanj nalijte vino in vodo. Dodajte tudi obe vrsti sladkorja, cimetovo palčko in pa še klinčke.

Kuhajte vse do tedaj, dokler tekočina ne bo zavrela, večkrat vmes pa tudi dobro premešajte, zato da se bo sladkor stopil. Nato nadaljujte s kuhanjem približno 2 minuti. Ko bo vino pripravljeno, s penovko odstranite koščke pomaranče in mandarinine krhlje. Nalijte vino v kozarce, ki jih okrasite s kolobarji pomaranč. Gostom ponudite pijačo.

Opomba: Dlje ko bo vino vrelo, bo vsebnost alkohola manjša v njem. Pripravite si lahko tudi močnejše in bolj aromatično kuhano vino, pri čemer pa lonec odstavite s kuhalnika, tik preden bo tekočina zavrela. Najbolje je seveda in logično, če boste uporabili bio pomarančo, od katere lupina najbrž ni obdelana s škropivi. Če pa nažalost nimate navoljo bio pomaranče, pomarančo vsaj za nekaj minut potopite v vrelo vodo in jo nato zelo dobro obrišite, zato da boste odstranili vosek, v katerem so najbrž zdravju škodljive substance.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rižota z rdečo peso
Naprej
Lososova nabodala
Nazaj
Rižota z rdečo peso
Naprej
Lososova nabodala

Dodajte Komentar