0 0
Ravioli štirje siri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Testo
2 skodelici Moka 1 skodelica = 240 ml
ščepec Sol
Jajce
1 ½ žlice Voda
1 čajna žlička Olje
Polnilo
230 g Rikota
110 g Kremni sir
½ skodelice Mocarela sir
½ skodelice Provolone sir
Jajce
1 ½ čajne žličke Peteršilj
Omaka
2 žlici Olivno olje
2 stroka Česen
3 žlice Bazilikin pesto
2 skodelici Smetana
¼ skodelice Parmezan
1 kozarec Marinara omaka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ravioli štirje siri

  • 2 uri
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Testo

  • Polnilo

  • Omaka

Navodila

Deli

Zmešajte moko in sol ter naredite jamico. V skledo stepite jajca, vodo in oljčno olje. V jamico vlijte 1/2 jajčne mešanice. Z eno roko začnite mešati jajca in moko; z drugo roko poskrbite, da bo kupček moke enakomeren. Dodajte preostalo jajčno mešanico in gnetite, da dobite testo.

Testo gnetite do gladkega, 10 minut in ga oblikujte v kroglo ter ga tesno zavijte s plastično folijo. V hladilniku naj počiva 1 uro.

Medtem ko testo počiva, pripravite nadev za raviole: Zmešajte sir rikoto, kremni sir, sir mocarelo, sir provolone, jajce in peteršilj, dokler se dobro ne povežejo. Nadev dajte na stran.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olivnega olja. Vmešajte sesekljan česen in omako pesto ter kuhajte 1 minuto. Vmešajte smetano; povečajte temperaturo na visoko in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte 5 minut. Stepite parmezan, dokler se ne stopi. Ponev odstranite z ognja in jo ohranite toplo.

Medtem v ločeni posodi na srednje nizki temperaturi segrejte omako marinara.

Pečico segrejte na 190 °C. V manjši skledi stepite jajce in 1 žlico vode, da naredite jajčni preliv.

Testo za testenine razvaljajte v tanke liste. Raviole sestavite tako, da list testenin premažete z jajcem. Na testo nakapljajte sirov nadev v odmerkih po 1 žličko, v razmiku 1,5 cm.

Nadev prekrijte z zgornjim listom testenin; s prsti pritisnite okoli vsakega dela nadeva, da bo čim bolj nepredušno zaprt. Z nožem izrežite posamezne raviole. S prsti zatesnite robove.

Velik lonec napolnite z rahlo osoljeno vodo in na močnem ognju zavrite. Vmešajte raviole in kuhajte nepokrito in občasno premešajte, dokler ravioli ne priplavajo na vrh in je nadev vroč, 4 do 8 minut. Dobro odcedite.

Namastite pekač. Kuhane raviole položite na pekač in jih v ogreti pečici pecite približno 4 minute, dokler ne porjavijo.

Raviole razdelite v štiri ogrete sklede za serviranje. Po vrhu pokapajte z omako marinara in nato s smetanovo omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zimska solata s pečenimi puranjimi koščki
Naprej
Pekanova pita
Nazaj
Zimska solata s pečenimi puranjimi koščki
Naprej
Pekanova pita

Dodajte Komentar