Sestavine
-
Testo
-
2 skodelici Moka1 skodelica = 240 ml
-
ščepec Sol
-
2× Jajce
-
1 ½ žlice Voda
-
1 čajna žlička Olje
-
Polnilo
-
230 g Rikota
-
110 g Kremni sir
-
½ skodelice Mocarela sir
-
½ skodelice Provolone sir
-
1× Jajce
-
1 ½ čajne žličke Peteršilj
-
Omaka
-
2 žlici Olivno olje
-
2 stroka Česen
-
3 žlice Bazilikin pesto
-
2 skodelici Smetana
-
¼ skodelice Parmezan
-
1 kozarec Marinara omaka
Navodila
Zmešajte moko in sol ter naredite jamico. V skledo stepite jajca, vodo in oljčno olje. V jamico vlijte 1/2 jajčne mešanice. Z eno roko začnite mešati jajca in moko; z drugo roko poskrbite, da bo kupček moke enakomeren. Dodajte preostalo jajčno mešanico in gnetite, da dobite testo.
Testo gnetite do gladkega, 10 minut in ga oblikujte v kroglo ter ga tesno zavijte s plastično folijo. V hladilniku naj počiva 1 uro.
Medtem ko testo počiva, pripravite nadev za raviole: Zmešajte sir rikoto, kremni sir, sir mocarelo, sir provolone, jajce in peteršilj, dokler se dobro ne povežejo. Nadev dajte na stran.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olivnega olja. Vmešajte sesekljan česen in omako pesto ter kuhajte 1 minuto. Vmešajte smetano; povečajte temperaturo na visoko in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte 5 minut. Stepite parmezan, dokler se ne stopi. Ponev odstranite z ognja in jo ohranite toplo.
Medtem v ločeni posodi na srednje nizki temperaturi segrejte omako marinara.
Pečico segrejte na 190 °C. V manjši skledi stepite jajce in 1 žlico vode, da naredite jajčni preliv.
Testo za testenine razvaljajte v tanke liste. Raviole sestavite tako, da list testenin premažete z jajcem. Na testo nakapljajte sirov nadev v odmerkih po 1 žličko, v razmiku 1,5 cm.
Nadev prekrijte z zgornjim listom testenin; s prsti pritisnite okoli vsakega dela nadeva, da bo čim bolj nepredušno zaprt. Z nožem izrežite posamezne raviole. S prsti zatesnite robove.
Velik lonec napolnite z rahlo osoljeno vodo in na močnem ognju zavrite. Vmešajte raviole in kuhajte nepokrito in občasno premešajte, dokler ravioli ne priplavajo na vrh in je nadev vroč, 4 do 8 minut. Dobro odcedite.
Namastite pekač. Kuhane raviole položite na pekač in jih v ogreti pečici pecite približno 4 minute, dokler ne porjavijo.
Raviole razdelite v štiri ogrete sklede za serviranje. Po vrhu pokapajte z omako marinara in nato s smetanovo omako.
(Foto: pexels.com)