0 0
Ratatuj v pekaču

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Jajčevec
Bučka
Čebula
Paprika
Paradižnik
3 stroki Česen
3 žlice Olivno olje
1 žlička Origano
Sol in poper
Bazilika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ratatuj v pekaču

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko

Krepka in barvita jed na okusen in prijeten način.

  • 1 ura 15 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 °C.

Jajčevec, bučko, čebulo, papriko in paradižnik narežite na kolobarje.

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici oljčnega olja. Dodajte narezano čebulo in sesekljan česen ter pražite, dokler čebula ne postane prozorna, približno 5 minut.

Na dno namaščenega pekača položite plast narezanega jajčevca. Na vrh položite plast bučk, nato pa dušeno čebulo in česen. Nadaljujte s plastmi paprike in paradižnika. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse zelenjave.

Zelenjavo pokapajte s preostalo žlico oljčnega olja. Po vrhu potresite origano, sol in poper.

Pekač pokrijte z aluminijasto folijo ali s pokrovom in pecite približno 45 minut, nato odstranite folijo in pecite še 20 minut oziroma dokler zelenjava ne postane mehka in rahlo karamelizirana.

Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladi. Za dodatno svežino in aromo okrasite z listi sveže bazilike. Ratatuj postrezite kot aromatično vegetarijansko glavno jed ali kot prilogo.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piknik pohanček
Naprej
Piščančji wontoni
Nazaj
Piknik pohanček
Naprej
Piščančji wontoni

Dodajte Komentar