Sestavine
-
1× Jajčevec
-
1× Bučka
-
1× Čebula
-
2× Paprika
-
3× Paradižnik
-
3 stroki Česen
-
3 žlice Olivno olje
-
1 žlička Origano
-
Sol in poper
-
Bazilika
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C.
Jajčevec, bučko, čebulo, papriko in paradižnik narežite na kolobarje.
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici oljčnega olja. Dodajte narezano čebulo in sesekljan česen ter pražite, dokler čebula ne postane prozorna, približno 5 minut.
Na dno namaščenega pekača položite plast narezanega jajčevca. Na vrh položite plast bučk, nato pa dušeno čebulo in česen. Nadaljujte s plastmi paprike in paradižnika. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse zelenjave.
Zelenjavo pokapajte s preostalo žlico oljčnega olja. Po vrhu potresite origano, sol in poper.
Pekač pokrijte z aluminijasto folijo ali s pokrovom in pecite približno 45 minut, nato odstranite folijo in pecite še 20 minut oziroma dokler zelenjava ne postane mehka in rahlo karamelizirana.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladi. Za dodatno svežino in aromo okrasite z listi sveže bazilike. Ratatuj postrezite kot aromatično vegetarijansko glavno jed ali kot prilogo.
(Foto: pixabay.com)