0 0
Ratatouille

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
OMAKA:
2 žlici olivnega olja
100 g bele čebule
3 stroki česna
4 zreli paradižniki
0.5 žličke kisa
sol, mešanica mediteranskih zelišč
rezinica svežega čilija
1 šopek sveže bazilike
RATATOUILLE:
3 čvrsti paradižniki
2 podolgovata jajčevca
2 rumeni papriki
2 zeleni bučki
sol, poper, mešanica mediteranskih zelišč
olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ratatouille

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 6
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Jed lahko postrežemo kot prilogo k mesnim jedem, ali pa si jo privoščimo z  bageto. Glavni sestavini ratatouilla sta paradižnik in česen, ki so jima za okus dodane še bučke, jajčevci in značilne provansalske začimbe.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Zelenjavo najprej skrbno očistimo in operemo. Bučke, jajčevce, papriko in paradižnike, ki jih rabimo za ratatuille, narežemo na enakomerne rezine, debeline 2 mm. Jajčevce posolimo in pustimo stati nekaj časa, da spustijo vodo in grenkobo. Posoljene jajčevce osušimo s papirnatimi brisačkami.

Pripravimo omako. Paradižnike olupimo in jim odstranimo semena. Narežemo jih na majhne kocke. Čebulo in česen olupimo ter ju ločeno drobno sesekljamo. V globoki ponvi segrejemo olje, na katerem prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo sesekljan česen, pustimo, da zadiši, potem pa primešamo na kocke narezan paradižnik. Vse skupaj na hitro prepražimo, prilijemo kis in začinimo po okusu. Dušimo na nizki temperaturi, da dobimo mehko kašasto omako, v katero čisto na koncu vmešamo nasekljano svežo baziliko.

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. V ponev (primerno za peko v pečici) ali okrogel pekač za narastke najprej naložimo paradižnikovo omako in jo lepo prekrijemo z narezano zelenjavo, ki jo zlagamo v enakomernem razmerju. Rezine zelenjave naj se med seboj malce prekrivajo. Zlagamo, dokler ne napolnimo celotnega pekača. Zelenjavo po vrhu razlo začinimo in prelijemo z oljčnim oljem. Ratatuille pečemo v ogreti pečici približno 50 minut. Jed postrežemo z bageto ali kakšnim drugim kruhom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Španski kroketi s špinačo
Naprej
Kremna zelenjavna juha
Nazaj
Španski kroketi s špinačo
Naprej
Kremna zelenjavna juha

Dodajte Komentar