Sestavine
-
200 ml Kisla smetana
-
100 ml Majoneza
-
50 ml Pinjenec
-
1 x Strok - česensesekljan
-
2 žlici Peteršilj - svežna drobno sesekljan
-
1 žlica Drobnjakna drobno sesekljan
-
1 žlica Kopersvež, na drobno sesekljan
-
1 čajna žlička Limonin sok
-
1/2 čajne žličke Dijonska gorčica
-
1/2 čajne žličke Čebula v prahu
-
1/4 čajne žličke Sol
-
1/4 čajne žličke Mleti črni poper
Navodila
V srednje veliki skledi zmešajte kislo smetano in majonezo, da se dobro zmešata med seboj.
Med nenehnim mešanjem počasi dodajate še pinjenec, da boste dobili gladko in kremasto konsistenco.
V skledo dodajte še sesekljan česen, sesekljan peteršilj, drobnjak in pa koper. Temeljito jih premešajte med seboj, zato da se bodo okusi enakomerno porazdelili.
Iztisnite še sveži limonin sok, da bo preliv postal pikanten in da bo izboljšal splošni okus.
V mešanico vmešajte sedaj še dijonsko gorčico, čebulo v prahu, sol in pa črni poper. Dobro premešajte in seveda poskrbite za to, da se bodo vse sestavine med seboj dobro povezale.
Poskusite ranč preliv in seveda prilagodite začimbe glede na svoje želje. Po želji lahko dodate tudi več soli, popra ali limoninega soka. Izbira je povsem vaša.
Skledo pokrijte s plastično folijo ali preliv prenesite v neprepustno posodo.
V hladilniku jo pustite stati vsaj 30 minut, zato da se okusi med zlijejo.
Vaš domači ranč preliv je tako pripravljen za uživanje!
Postrezite ga lahko kot omako za pomakanje sveže zelenjave, prelijete z njim vaše solate ali pa ga uporabite kot dodatek k svojim najljubšim predjedem.
Ta kremast in aromatičen preliv bo najbrž zagotovo navdušil vaše goste in izboljšal vsako vašo jed, ki jo spremlja.
(Foto: Getty Images)