0 0
Rakovi polpeti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Omaka
1/3 skodelice Majoneza
2 žlici Kisla smetana
1 žlica Dijonska gorčica
3 žličke Peteršilj
2 žlički Hren
Spomladanska čebula
1 žlica Kapre
1 strok Česen
ščepec Limonina lupina
2 žlički Limonin sok
1 žlička Dimljena sladka paprika
Polpeti
1/2 skodelice Moka
2 žlički Sladkor
1/2 žličke Pecilni prašek
ščepec Dimljena sladka paprika
ščepec Sol
1/4 skodelice Mleko
Jajce
340 g Rak meso
Spomladanska čebula
1/4 skodelice Olje
2 žlici Paprika - rdeča sesekljana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rakovi polpeti

  • 30 minut
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

  • Omaka

  • Polpeti

Navodila

Deli

Omaka: Zmešajte vse sestavine in dodajte tabasco po okusu. Začinite z morsko soljo in sveže mletim črnim poprom.

Polpetki: V manjši skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, papriko in morsko sol. V veliki skledi stepite mleko in jajce ter vmešajte mešanico moke. Meso stisnite, da se izloči odvečna tekočina. V testo zložite rakovico, spomladansko čebulo in papriko.

V ponvi, ki se ne prijema, na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja. Za vsak polpet uporabite približno 1 žlico testa, ga z žlico vlijte v ponev in pecite približno 2 minuti na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlato rjave barve.

Na krožniku razporedite vroče polpete, prelijte z nekaj omake in takoj postrezite z limoninimi rezinami in dodatno omako v skledi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Solata z jagnjetino
Naprej
Kokosove energijske ploščice
Nazaj
Solata z jagnjetino
Naprej
Kokosove energijske ploščice

Dodajte Komentar