Sestavine
-
Omaka
-
1/3 skodelice Majoneza
-
2 žlici Kisla smetana
-
1 žlica Dijonska gorčica
-
3 žličke Peteršilj
-
2 žlički Hren
-
2× Spomladanska čebula
-
1 žlica Kapre
-
1 strok Česen
-
ščepec Limonina lupina
-
2 žlički Limonin sok
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
Polpeti
-
1/2 skodelice Moka
-
2 žlički Sladkor
-
1/2 žličke Pecilni prašek
-
ščepec Dimljena sladka paprika
-
ščepec Sol
-
1/4 skodelice Mleko
-
1× Jajce
-
340 g Rakmeso
-
2× Spomladanska čebula
-
1/4 skodelice Olje
-
2 žlici Paprika - rdečasesekljana
Navodila
Omaka: Zmešajte vse sestavine in dodajte tabasco po okusu. Začinite z morsko soljo in sveže mletim črnim poprom.
Polpetki: V manjši skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, papriko in morsko sol. V veliki skledi stepite mleko in jajce ter vmešajte mešanico moke. Meso stisnite, da se izloči odvečna tekočina. V testo zložite rakovico, spomladansko čebulo in papriko.
V ponvi, ki se ne prijema, na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja. Za vsak polpet uporabite približno 1 žlico testa, ga z žlico vlijte v ponev in pecite približno 2 minuti na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlato rjave barve.
Na krožniku razporedite vroče polpete, prelijte z nekaj omake in takoj postrezite z limoninimi rezinami in dodatno omako v skledi.
(Foto: pexels.com)