0 0
Rakove kroglice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Maslo
1/2 Čebula
2 žlici Koruzni škrob
100 ml Kokosovo mleko
500 g Rakovo meso
Sol
1 skodelica Drobtine panko
Jajčni beljak
1 žlica Sezamovo seme
Olje za cvrtje
Solata
5 žlic Sladkor
Grenivka
2 žlici Limonin sok
2 žlici Ingver nariban
Čili
1 žlica Sojina omaka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rakove kroglice

  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Solata

Navodila

Deli

V ponvi raztopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in jo na zmerno nizki temperaturi kuhajte približno 4 minute, dokler se ne zmehča.

V manjši skledi v kokosovo mleko vmešajte 1 žlico koruznega škroba. Kokosovo mleko dodajte čebuli in ga med stepanjem kuhajte na zmerno visoki temperaturi, dokler ne naredi mehurčkov in se zgosti, približno 2 minuti. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

Vmešajte rakovičje meso in ga začinite s soljo. Iz zmesi oblikujte 20 majhnih kroglic. Kroglice prenesite na pekač, obložen s peki papirjem, pokrijte in zamrznite, približno za 1 uro.

V veliki skledi zmešajte panko s sezamovimi semeni. V drugi veliki skledi stepite beljake s preostalo 1 žlico koruznega škroba do gladkega. Zamrznjene kroglice potopite v jajčno mešanico in pustite, da odvečni del kaplja. Kroglice rakovice potopite v mešanico panko, da se temeljito obložijo.

Kroglice vrnite na pekač in jih pustite stati na sobni temperaturi, dokler se ne odtalijo, vendar niso premehke.

V manjši ponvi zmešajte sladkor, limonin sok in ingver ter na zmerno visoki temperaturi med mešanjem zavrite, da se sladkor raztopi. Precedite v majhno skledo.

Narezano grenivko nežno premešajte s 3 žlicami ingverjevega sirupa in čilijem. Pustite stati 5 minut. V drugi manjši skledi zmešajte preostalo 1 žlico ingverjevega sirupa s sojino omako.

V srednje veliki ponvi segrejte olje. Kroglice rakovic, približno 4 naenkrat, ocvrite do zlato rjave barve, približno 1 minuto.

Grenivkino solato razporedite po krožnikih. Ob grenivki razporedite rakove kroglice. Na drugo stran rakovih kroglic vlijte lužico sojinega sirupa in jih takoj postrezite. Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pohorska omleta
Naprej
Ostrige s sirom
Nazaj
Pohorska omleta
Naprej
Ostrige s sirom

Dodajte Komentar