Sestavine
-
1 žlica Maslo
-
1/2 Čebula
-
2 žlici Koruzni škrob
-
100 ml Kokosovo mleko
-
500 g Rakovo meso
-
Sol
-
1 skodelica Drobtine panko
-
2× Jajčni beljak
-
1 žlica Sezamovo seme
-
Olje za cvrtje
-
Solata
-
5 žlic Sladkor
-
2× Grenivka
-
2 žlici Limonin sok
-
2 žlici Ingvernariban
-
1× Čili
-
1 žlica Sojina omaka
Navodila
V ponvi raztopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in jo na zmerno nizki temperaturi kuhajte približno 4 minute, dokler se ne zmehča.
V manjši skledi v kokosovo mleko vmešajte 1 žlico koruznega škroba. Kokosovo mleko dodajte čebuli in ga med stepanjem kuhajte na zmerno visoki temperaturi, dokler ne naredi mehurčkov in se zgosti, približno 2 minuti. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Vmešajte rakovičje meso in ga začinite s soljo. Iz zmesi oblikujte 20 majhnih kroglic. Kroglice prenesite na pekač, obložen s peki papirjem, pokrijte in zamrznite, približno za 1 uro.
V veliki skledi zmešajte panko s sezamovimi semeni. V drugi veliki skledi stepite beljake s preostalo 1 žlico koruznega škroba do gladkega. Zamrznjene kroglice potopite v jajčno mešanico in pustite, da odvečni del kaplja. Kroglice rakovice potopite v mešanico panko, da se temeljito obložijo.
Kroglice vrnite na pekač in jih pustite stati na sobni temperaturi, dokler se ne odtalijo, vendar niso premehke.
V manjši ponvi zmešajte sladkor, limonin sok in ingver ter na zmerno visoki temperaturi med mešanjem zavrite, da se sladkor raztopi. Precedite v majhno skledo.
Narezano grenivko nežno premešajte s 3 žlicami ingverjevega sirupa in čilijem. Pustite stati 5 minut. V drugi manjši skledi zmešajte preostalo 1 žlico ingverjevega sirupa s sojino omako.
V srednje veliki ponvi segrejte olje. Kroglice rakovic, približno 4 naenkrat, ocvrite do zlato rjave barve, približno 1 minuto.
Grenivkino solato razporedite po krožnikih. Ob grenivki razporedite rakove kroglice. Na drugo stran rakovih kroglic vlijte lužico sojinega sirupa in jih takoj postrezite. Dober tek!
(Foto: pexels.com)