Sestavine
-
120 ml Daši (japonska jušna osnova)
-
2 čajni žlički Sojina omaka
-
1 žlica Riževo vino
-
1 čajna žlička Krompirjev škrob
-
2 čajni žlički Olje
-
40 g Čebula šalotka
-
5× Jajce
-
220 g Rakovica v kosmičih, meso
Navodila
Daši, vino, sojino omako in krompirjev škrob zmešajte v manjši skledi, dokler se škrob ne raztopi, in ga postavite na stran.
Segrejte ponev za omlete na srednji temperaturi ter dodajte olje in sesekljano šalotko. Dušite jih, dokler niso prosojni in kuhani (približno 2 minuti). Dodajte rakovico in jo še naprej pražite, dokler ni vroča (približno še 1 minuto).
Dodajte razžvrkljano jajce in pustite, da se neovirano kuha približno 20-30 sekund. Jajce rahlo premešajte, dokler jajce ni več tekoče, vendar je še vedno mokro. Nehajte mešati in pustite, da se jajce kuha, dokler ne doseže želene mesnatosti, nato pa omleto z raki prenesite na krožnik.
V ponvi obrišite vse koščke jajca in jo vrnite na štedilnik. Sestavine za omako še enkrat premešajte in mešanico prelijte v ponev. Med nenehnim mešanjem povišajte temperaturo na najvišjo stopnjo, da zavre. Omaka je pripravljena, ko se zgosti.
Omleto prelijte z omako in jo postrezite.
(foto: pexels.com)