0 0
Rakova omleta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
120 ml Daši (japonska jušna osnova)
2 čajni žlički Sojina omaka
1 žlica Riževo vino
1 čajna žlička Krompirjev škrob
2 čajni žlički Olje
40 g Čebula šalotka
Jajce
220 g Rakovica v kosmičih, meso

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rakova omleta

Kuhinja:
  • 10 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Daši, vino, sojino omako in krompirjev škrob zmešajte v manjši skledi, dokler se škrob ne raztopi, in ga postavite na stran.

Segrejte ponev za omlete na srednji temperaturi ter dodajte olje in sesekljano šalotko. Dušite jih, dokler niso prosojni in kuhani (približno 2 minuti). Dodajte rakovico in jo še naprej pražite, dokler ni vroča (približno še 1 minuto).

Dodajte razžvrkljano jajce in pustite, da se neovirano kuha približno 20-30 sekund. Jajce rahlo premešajte, dokler jajce ni več tekoče, vendar je še vedno mokro. Nehajte mešati in pustite, da se jajce kuha, dokler ne doseže želene mesnatosti, nato pa omleto z raki prenesite na krožnik.

V ponvi obrišite vse koščke jajca in jo vrnite na štedilnik. Sestavine za omako še enkrat premešajte in mešanico prelijte v ponev. Med nenehnim mešanjem povišajte temperaturo na najvišjo stopnjo, da zavre. Omaka je pripravljena, ko se zgosti.

Omleto prelijte z omako in jo postrezite.

(foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Smetanova enolončnica
Naprej
Tunini zavitki
Nazaj
Smetanova enolončnica
Naprej
Tunini zavitki

Dodajte Komentar