Sestavine
-
200 g Bela čokolada
-
200 g Kokos
-
200 g Mleti mandelj
-
200 g Sladkor v prahu
-
200 g Maslo
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
1/2 žličke Mandljev ekstrakt
-
Mandlji
Navodila
V veliki skledi zmešajte sušeni kokos, mlete mandlje in sladkor v prahu. Dobro premešajte in postavite na stran.
Belo čokolado stopite nad loncem z vrelo vodo in občasno mešajte, dokler se popolnoma ne stopi.
V drugi skledi z ročnim mešalnikom stepite zmehčano maslo, da postane kremasto in gladko. Dodajte vaniljev in mandljev izvleček ter še naprej stepajte, dokler se dobro ne povežeta.
Stopljeno belo čokolado vlijte v skledo z masleno zmesjo in stepajte, dokler ni gladka in dobro povezana.
V skledo dodajte mešanico suhih sestavin in vse skupaj premešajte, dokler se dobro ne poveže.
Če uporabljate cele mandlje ali lešnike, vzemite majhen košček mase in v sredino vtisnite orešček. Maso oblikujte v kroglico okoli lešnika/mandlja.
Vsako kroglico povaljajte v dodatnem posušenem kokosu, dokler ni popolnoma obložena.
Kroglice Raffaello položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, in jih za vsaj 30 minut postavite v hladilnik, da se strdijo.
Ko so kroglice čvrste, jih postrezite in uživajte! V nepredušno zaprti posodi v hladilniku jih lahko hranite do enega tedna.
(Foto: pexels.com)