0 0
Raffaello kroglice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

200 g Bela čokolada
200 g Kokos
200 g Mleti mandelj
200 g Sladkor v prahu
200 g Maslo
1 žlička Vaniljev ekstrakt
1/2 žličke Mandljev ekstrakt
Mandlji

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Raffaello kroglice

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi zmešajte sušeni kokos, mlete mandlje in sladkor v prahu. Dobro premešajte in postavite na stran.

Belo čokolado stopite nad loncem z vrelo vodo in občasno mešajte, dokler se popolnoma ne stopi.

V drugi skledi z ročnim mešalnikom stepite zmehčano maslo, da postane kremasto in gladko. Dodajte vaniljev in mandljev izvleček ter še naprej stepajte, dokler se dobro ne povežeta.

Stopljeno belo čokolado vlijte v skledo z masleno zmesjo in stepajte, dokler ni gladka in dobro povezana.

V skledo dodajte mešanico suhih sestavin in vse skupaj premešajte, dokler se dobro ne poveže.

Če uporabljate cele mandlje ali lešnike, vzemite majhen košček mase in v sredino vtisnite orešček. Maso oblikujte v kroglico okoli lešnika/mandlja.

Vsako kroglico povaljajte v dodatnem posušenem kokosu, dokler ni popolnoma obložena.

Kroglice Raffaello položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, in jih za vsaj 30 minut postavite v hladilnik, da se strdijo.

Ko so kroglice čvrste, jih postrezite in uživajte! V nepredušno zaprti posodi v hladilniku jih lahko hranite do enega tedna.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kokosov napitek
Naprej
Piščanec s prilogo
Nazaj
Kokosov napitek
Naprej
Piščanec s prilogo

Dodajte Komentar