Sestavine
-
250 g Račja prsa
-
2 kosa Slanina
-
2 stroka Česen
-
2 vejici Rožmarin
-
Vinski kis
-
550 g Beli fižol
-
100 g Špinača
Navodila
Na račjih prsih v 2 cm razdaljah narežite kožo in jo začinite z morsko soljo in s črnim poprom.
Raco položite s kožo navzdol v hladno ponev in jo segrejte na srednje visoko temperaturo.
Kuhajte jo 8 minut, ne da bi jo premikali, oziroma dokler se maščoba dobro ne zapeče, koža pa pozlati in postane hrustljava.
Medtem na drobno sesekljajte slanino. Česen olupite in drobno narežite.
Raco obrnite in jo 4 minute pecite na drugi strani, nato jo položite na krožnik, da počiva.
V vročo ponev stresite slanino in česen, dodajte liste rožmarina in med rednim mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler ne postanejo zlati.
Dodajte kanček rdečega vinskega kisa in premešajte, nato pa dodajte fižol. Kuhajte nekaj minut, nato pa vmešajte špinačo, dokler ne ovene.
Račje prsi narežite pod kotom. Na krožnike razdelite fižol, na katerega položite raco in jo na koncu prelijte z žlico preostalega soka.
(Foto: pexels.com)