0 0
Quesadilla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
8 pšeničnih tortilj
375 g tune v slanici
250 g koruze v pločevinki
2 stebli zelene
nekaj vejic svežega peteršilja
0.5 žličke drobno naribane limonine lupinice
3 žlice majoneze
sol in sveže mleti poper
70 g manj mastnega naribanega sira

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Quesadilla

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Quesadille s tuno, koruzo in sirom so tako slastne in vabljive, da boste z užitkom zagrizli vanje.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Koruzo iz pločevinke stresemo na cedilo, speremo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Pločevinko tune odpremo in odlijemo odvečno tekočino. Stebelno zeleno in peteršilj očistimo, operemo in sesekljamo. V večji skledi zmešamo tuno, koruzo, stebelno zeleno, peteršilj, majonezo in limonino lupinico. Zmes rahlo začinimo s poprom in soljo.

Na čisto delovno površino položimo štiri tortilje in jih premažemo s pripravljeno tunino zmesjo. Po vrhu potrosimo nariban sir, nato pa nadevane tortilje prekrijemo s preostalimi tortiljami.

Na kuhalnik pristavimo ponev in jo dobro segrejemo. Segreto ponev poprašimo z malo vode, nato pa vanjo položimo pripravljeno quesadillo. Pečemo na srednji temperaturi in ko se quesadilla na spodnji strani lepo svetlo rjavo obarva, jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Pripravljeno quesadillo serviramo na krožnik, razrežemo na četrtine in postrežemo z različnimi omakami in prilogami. Po istem postopku v segreti ponvi popečemo še ostale quesadille.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Humus s sušenimi paradižniki
Naprej
Jabolčni čips
Nazaj
Humus s sušenimi paradižniki
Naprej
Jabolčni čips

Dodajte Komentar