Sestavine
-
200 g Kuskus
-
80 ml Olivno olje
-
1× Zelen čili
-
1 šopek Spomladanska čebula
-
150 g Olive
-
1 skodelica Peteršilj
-
2 žlici Rdeči vinski kis
-
1× Limonasok
-
10× Suhe marelice
-
3 žlice Pinjolepražene
-
Kalčki
-
Meta
-
Koriander
-
4× Tortilja
-
480 g Pečen puran
Navodila
Kuskus dajte v veliko skledo s 375 ml hladne vode. Odstavite za 15 minut, da se vpije.
Medtem pripravite pesto. V ponvi na srednji temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte sesekljan čili in polovico spomladanske čebule ter med mešanjem kuhajte 3 minute, dokler se ne zmehčajo.
Čebulno mešanico zmešajte v kuhinjskem robotu z zelenimi olivami, s peteršiljem, kisom, preostalimi 3 žlicami olja in polovico limoninega soka, da dobite grobo pasto. Odstavite.
Kuskus z vilicami razmažite, nato vmešajte marelice, pinjole, zelišča, preostali limonin sok in preostalo spomladansko čebulo. Razpolovljene tortilje napolnite s kuskusovo solato in puranom, nato jih prelijte z delom pesta in po želji okrasite s kalčki.
(Foto: pexels.com)