0 0
Puranov narastek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Oljčno olje
Čebula
Korenje
500 g Puranje prsi mlete
2 stroka Česen
2 žlici Kumina
Japaleno paprika
2 žlici Paradižnikova pasta
Paradižnik grobo sesekljani
Bučka
Zelena paprika
430 g Koruza
Zelen čili
Jajce
1 žlička Pecilni prašek brez glutena
50 g Sir feta
Koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranov narastek

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Pekoče

Ko zadiši po božiču ...

  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C, pekač popršite z oljem.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in korenček. Med mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Segrevanje povečajte na visoko temperaturo. Dodajte mleto meso in ga kuhajte 5 minut ali dokler ne porumeni, pri čemer z leseno žlico razbijte morebitne grudice. Dodajte česen, kumino in japaleno. Med mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler se ne začutijo arome. Dodajte paradižnikovo pasto in med mešanjem kuhajte 1 minuto.

V ponev dodajte paradižnik in 185 ml vode ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko. Nepokrito kuhajte 10 minut. Dodajte bučke in papriko. Kuhajte 8 minut ali dokler se zelenjava ne zmehča in se zmes zgosti. Začinite.

Medtem v mešalnik dajte koruzo, čili, jajca in pecilni prašek. Mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Dodajte feto in premešajte.

Mešanico iz mletega mesa prenesite v pripravljen pekač. Na vrhu dodajte koruzno mešanico. Pecite 30 minut.

(Foto: pexels.com)

Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jagode v limonini kremi
Naprej
Puranje rolice
Nazaj
Jagode v limonini kremi
Naprej
Puranje rolice

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com