Sestavine
-
2× Puranji zrezek
-
1 žlica Olivno olje
-
1 skodelica Riž
-
1× Čebula
-
1 žlica Maslo
-
100 g Šampinjoni
-
50 ml Belo vino
-
1 žlica Drobnjak
-
1 žlica Peteršilj
-
Sol in poper
-
100 ml Smetana
Navodila
Riž skuhajte v 450 ml vode. Med kuhanjem solite in nekajkrat premešajte.
Puranje zrezke solite in poprajte ter jih specite v ponvi na olju. Ko so na obeh straneh pečeni, jih dajte na stran.
V isti ponvi na maslu popražite čebulo. Dodajte narezane šampinjone in pražite, da se zmehčajo, voda pa izhlapi. Zalijte jih z vinom in smetano. Kuhajte in mešajte, na koncu pa dodajte še sesekljan drobnjak in peteršilj.
V ponev k omaki dodajte pečene zrezke in kuhajte še 5 minut. Po želji še začinite in postrezite s kuhanim rižem. Dober tek!
(Foto: Instagram/203foodgram)