0 0
Puranji zrezek z rižem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Puranji zrezek
1 žlica Olivno olje
1 skodelica Riž
Čebula
1 žlica Maslo
100 g Šampinjoni
50 ml Belo vino
1 žlica Drobnjak
1 žlica Peteršilj
Sol in poper
100 ml Smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranji zrezek z rižem

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Riž skuhajte v 450 ml vode. Med kuhanjem solite in nekajkrat premešajte.

Puranje zrezke solite in poprajte ter jih specite v ponvi na olju. Ko so na obeh straneh pečeni, jih dajte na stran.

V isti ponvi na maslu popražite čebulo. Dodajte narezane šampinjone in pražite, da se zmehčajo, voda pa izhlapi. Zalijte jih z vinom in smetano. Kuhajte in mešajte, na koncu pa dodajte še sesekljan drobnjak in peteršilj.

V ponev k omaki dodajte pečene zrezke in kuhajte še 5 minut. Po želji še začinite in postrezite s kuhanim rižem. Dober tek!

(Foto: Instagram/203foodgram)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Koruzna štruca z bučo
Naprej
Taco skodelice
Nazaj
Koruzna štruca z bučo
Naprej
Taco skodelice