Sestavine
-
Olje
-
500 g Puranje meso
-
2× Čebula
-
2 stroka Česen
-
1× Bučka
-
1/4 skodelice Ribja omaka
-
100 g Grahzamrznjen
-
100 g Drobtine
-
Rezanci
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Velik pekač poškropite z oljem. V skledo dajte mleto meso, čebulo, česen, bučke, omako in grah. Začinite s poprom. Z rokami premešajte, da se vse skupaj poveže.
Oblikujte 8 polpetov. Rahlo jih povaljajte v drobtinah, da se obložijo. Položite na krožnik.
V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Polpete v serijah pecite po 4 minute na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlate. Prenesite na pripravljen pladenj. Pecite 25 minut, med peko obrnite na polovici poti ali dokler ne porumenijo in se ne zapečejo.
Polpete postrezite z rezanci in zelenjem. Za dodaten okus dodajte 1 žlico drobno naribanega ingverja.
(Foto: pexels.com)