0 0
Puranji kroketi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
340 g Puranje prsi drobno sesekljane
Krompir pretlačen
180 ml Piščančja juha
2 čajni žlički Olivno olje
3 stroki Česen
Čebula
/2 skodelice Peteršilj
Poper
Jajce
1/2 skodelice Drobtine
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranji kroketi

  • 40 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi pretlačite kuhan krompir s 60 ml juhe, soljo in poprom. Odstavite.

Česen in čebulo na nizki temperaturi prepražite na olju. Dodajte peteršilj, sol in poper ter kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 2-3 minute.

Dodajte sesekljanega purana in preostalo juho, dobro premešajte in izklopite ogenj.

Puranje meso dodajte pire krompirju in ga s čistimi rokami dobro premešajte.
Pečico segrejte na 220 °C.

Odmerite 2 žlici mešanice in oblikujte krokete.

Vsak kroket potopite v stepeno jajce, nato v drobtine in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem, da ga boste lažje očistili. Obilno popršite z oljčnim oljem (približno 1 žlica). V pečici pecite približno 15 minut ali dokler ne postanejo zlati.

Po želji postrezite z ostanki puranje omake.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Makova potica
Naprej
Pehtranova potica
Nazaj
Makova potica
Naprej
Pehtranova potica

Dodajte Komentar