Sestavine
-
340 g Puranje prsidrobno sesekljane
-
3× Krompirpretlačen
-
180 ml Piščančja juha
-
2 čajni žlički Olivno olje
-
3 stroki Česen
-
1× Čebula
-
/2 skodelice Peteršilj
-
Poper
-
1× Jajce
-
1/2 skodelice Drobtine
-
Sol
Navodila
V veliki skledi pretlačite kuhan krompir s 60 ml juhe, soljo in poprom. Odstavite.
Česen in čebulo na nizki temperaturi prepražite na olju. Dodajte peteršilj, sol in poper ter kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 2-3 minute.
Dodajte sesekljanega purana in preostalo juho, dobro premešajte in izklopite ogenj.
Puranje meso dodajte pire krompirju in ga s čistimi rokami dobro premešajte.
Pečico segrejte na 220 °C.
Odmerite 2 žlici mešanice in oblikujte krokete.
Vsak kroket potopite v stepeno jajce, nato v drobtine in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem, da ga boste lažje očistili. Obilno popršite z oljčnim oljem (približno 1 žlica). V pečici pecite približno 15 minut ali dokler ne postanejo zlati.
Po želji postrezite z ostanki puranje omake.
(Foto: freepik.com)