0 0
Puranji kebab

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg mletega puranjega mesa
pest listov limonskega timijana
pest peteršilja
2 zdrobljena stroka česna
2 šalotki
½ rdeče paprike
½ rdečega čilija
1 jajce
1 lupina limone
poper
krhlji limone, ko postrežemo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranji kebab

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 8
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Pripravimo žar in ga močno segrejemo. Timijan in peteršilj nasekljamo. Šalotko olupimo in prav tako drobno nasekljamo. Papriko in čili očistimo semen in narežemo na drobne kocke. V veliko skledo damo meso, zelišča, česen, šalotko, papriko, čili, jajce in limonovo lupino. Sestavine dobro premešamo in začinimo s sveže mletim poprom.

Okrog kovinskih nabodal (ali predhodno namočenih lesenih) nadevamo mesno maso in jo oblikujemo v dolg svaljek. Da se masa ne lepi na roke, si jih prej zmočimo. Lahko pa maso preprosto oblikujemo v polpete.

Nabodala pečemo 8 do 10 minut, vmes jih po potrebi obrnemo. Pazimo, da jih ne obrnemo prekmalu, saj nam lahko razpadejo. Pečene postrežemo s krhlji limone.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeva zloženka s sirom
Naprej
Grahovi ravioli s paradižnikovo omako
Nazaj
Krompirjeva zloženka s sirom
Naprej
Grahovi ravioli s paradižnikovo omako

Dodajte Komentar