Sestavine
-
2 x Čebuladve veliki čebuli
-
3 žlice Olje sončnično
-
1 žlica Moka
-
1 žlica Sladka paprika v prahu
-
Solpo okusu
-
2 x Strok - česen
-
700 g Puranja prsaali puranja stegna
-
2 x Lovorjev list
-
600 ml Jušna osnovakokošja jušna osnova
-
1 x Paprikapodolgovata zelena ali rumena paprika
Navodila
Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Segrejte v loncu olje, dodajte čebulo in jo na majhnem ognju med občasnim mešanjem počasi pražite.
Operite meso, ga osušite in narežite na grižljaj velike koščke. Dodajte ga v lonec, ko se bo čebula dobro razpustila. Temperaturo povečajte in meso med mešanjem na hitro opecite z vseh strani.
Temperaturo ponovno zmanjšajte na srednje visoko jakost in po prepraženih sestavinah potresite moko in mleto papriko. Vse skupaj med stalnim mešanjem pražite še 1 do 2 minuti, nato pa v lonec prilijte jušno osnovo. Začinite s sesekljanim česnom, soljo in lovorjevim listom ter vse skupaj dobro premešajte. Pokrijte lonec in med občasnim mešanju kuhajte 30 minut, da se bo lepo zgosti in da se meso lepo zmehča.
Operite paprike, jih očistite (odstranite jim pecelj in semena) in po dolžini razpolovite. Narežite jo na rezine in jih dodajte h golažu. Dobro premešajte, vsebino ponovno zavrite, nato pa lonec odstavite in pripravljeno jed razporedite po krožnikih. Postrežite z rezinami kruha, kruhovimi cmoki, njoki ali pa z vodnimi žličniki. Izbira je povsem vaša.
Dober tek!
Opomba: Golaž lahko dodatno začinite še z mletim čilijem, če želite.
(Foto: Getty Images)