0 0
Puranji golaž

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Čebula dve veliki čebuli
3 žlice Olje sončnično
1 žlica Moka
1 žlica Sladka paprika v prahu
Sol po okusu
2 x Strok - česen
700 g Puranja prsa ali puranja stegna
2 x Lovorjev list
600 ml Jušna osnova kokošja jušna osnova
1 x Paprika podolgovata zelena ali rumena paprika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranji golaž

Kuhinja:

Golaž s puranjim mesom. Sliši se kot izvrstna ideja za na hitro pripravljeno kosilo, ko si želite, da bi svoje najdražje ali pa sebe razvajali z odlično domačo hrano. 

  • 55 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Segrejte v loncu olje, dodajte čebulo in jo na majhnem ognju med občasnim mešanjem počasi pražite.

Operite meso, ga osušite in narežite na grižljaj velike koščke. Dodajte ga v lonec, ko se bo čebula dobro razpustila. Temperaturo povečajte in meso med mešanjem na hitro opecite z vseh strani.

Temperaturo ponovno zmanjšajte na srednje visoko jakost in po prepraženih sestavinah potresite moko in mleto papriko. Vse skupaj med stalnim mešanjem pražite še 1 do 2 minuti, nato pa v lonec prilijte jušno osnovo. Začinite s sesekljanim česnom, soljo in lovorjevim listom ter vse skupaj dobro premešajte. Pokrijte lonec in med občasnim mešanju kuhajte 30 minut, da se bo lepo zgosti in da se meso lepo zmehča.

Operite paprike, jih očistite (odstranite jim pecelj in semena) in po dolžini razpolovite. Narežite jo na rezine in jih dodajte h golažu. Dobro premešajte, vsebino ponovno zavrite, nato pa lonec odstavite in pripravljeno jed razporedite po krožnikih. Postrežite z rezinami kruha, kruhovimi cmoki, njoki ali pa z vodnimi žličniki. Izbira je povsem vaša.

Dober tek!

Opomba: Golaž lahko dodatno začinite še z mletim čilijem, če želite.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sadna pita z meringami
Naprej
Spomladanska juha
Nazaj
Sadna pita z meringami
Naprej
Spomladanska juha

Dodajte Komentar