0 0
Puranje rolice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 žlica Olivno olje
Čebula
2 stroka Česen
500 g Puranje meso
1/2 skodelice Drobtine panko
100 g Kamamber sir
1/3 skodelice Brusnična omaka
1 žlica Žajbelj
Jajce
4 listi Listnato testo
2 žlici Semena sezam
1/4 žličke Dimljena sladka paprika
Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranje rolice

  • 2 uri
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V majhni ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Čebulo med občasnim mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen. Kuhajte 1 minuto. Odstavite, da se popolnoma ohladi.
Pečico segrejte na 200 °C. S papirjem za peko obložite 3 velike pekače.

V veliki skledi zmešajte mleto meso, ohlajeno čebulno zmes, drobtine, sir, brusnično omako, žajbelj in jajca. Začinite s soljo in poprom.

Na ravno površino položite 1 list testa. Na vrhu lista pustite 1 cm rob, nato pa na testo razporedite 1/4 mešanice iz mletega mesa, da se prekrije. Testo zvijte v zavitek in ga premažite z malo preostalega jajca. Potresite z 1/4 sezamovih semen in s papriko. Začinite.

Konce zvitka obrežite. Narežite ga na 1 cm debele rezine. Z rezano stranjo navzdol jih položite na pripravljene pladnje. Ponovite s preostalim testom. Po dva pladnja naenkrat pecite 20 do 25 minut.  Na koncu potresite s peteršiljem. Postrezite z dodatno brusnično omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puranov narastek
Naprej
Omleta
Nazaj
Puranov narastek
Naprej
Omleta

Dodajte Komentar