Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
500 g Puranje meso
-
1/2 skodelice Drobtine panko
-
100 g Kamamber sir
-
1/3 skodelice Brusnična omaka
-
1 žlica Žajbelj
-
2× Jajce
-
4 listi Listnato testo
-
2 žlici Semena sezam
-
1/4 žličke Dimljena sladka paprika
-
Peteršilj
Navodila
V majhni ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Čebulo med občasnim mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen. Kuhajte 1 minuto. Odstavite, da se popolnoma ohladi.
Pečico segrejte na 200 °C. S papirjem za peko obložite 3 velike pekače.
V veliki skledi zmešajte mleto meso, ohlajeno čebulno zmes, drobtine, sir, brusnično omako, žajbelj in jajca. Začinite s soljo in poprom.
Na ravno površino položite 1 list testa. Na vrhu lista pustite 1 cm rob, nato pa na testo razporedite 1/4 mešanice iz mletega mesa, da se prekrije. Testo zvijte v zavitek in ga premažite z malo preostalega jajca. Potresite z 1/4 sezamovih semen in s papriko. Začinite.
Konce zvitka obrežite. Narežite ga na 1 cm debele rezine. Z rezano stranjo navzdol jih položite na pripravljene pladnje. Ponovite s preostalim testom. Po dva pladnja naenkrat pecite 20 do 25 minut. Na koncu potresite s peteršiljem. Postrezite z dodatno brusnično omako.
(Foto: pexels.com)