0 0
Puranje kroglice v omaki s papriko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula majhna čebula
2 x Strok - česen
2 - 4 žlice Olje
2 x Rdeča paprika podolgovati rdeči papriki
1 pločevinka Paradižnik paradižnik v koščkih 400 g
Poper - mleti sveže mleti poper, po okusu
Sol po okusu
75 g Kruh približno za 2 rezini kruha, za kroglice
0.5 Čebula za kroglice
1 x Jajce za kroglice
Peteršilj - svež nekaj vejic svežega peteršilja, za kroglice
500 g Puranje meso mleto puranje meso, za kroglice
Sol po okusu, za kroglice
Poper - mleti sveže mleti poper, za kroglice

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranje kroglice v omaki s papriko

Kuhinja:

Odlična, res zelo okusna domača jed, ki jo pripravite v eni sami ponvi, pri kateri imate lahko na izbiro številne priloge po vaši izbiri. Kadar res nimate časa, kar je danes že povsem običajno, si skuhajte polento ali pa pire krompir; ko pa imate dovolj časa, potem zakaj si ne bi naredili zraven še njoke ali cmoke...

  • 55 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Narežite kruh na koščke in jih zmeljite v električnem mešalniku v drobtine. Peteršilj in čebulo na drobno nasekljajte. V večjo skledo dodajte mleto meso, krušne drobtine, jajce, peteršilj, čebulo, sol in poper. S čistimi rokami sestavine dobro pregnetite, dokler ne boste dobili enotne in voljno zmes, iz katere oblikujte 16 do 20 kroglic.

V veliki globoki ponvi segrejte približno dve žlici olja in na njem na hitro popecite puranje kroglice z vseh strani. Medtem ko se bodo kroglice pekle, pripravite sestavine za omako. Česen in čebulo olupite in vse ločeno na drobno sesekljajte. Papriko očistite, operite in na tanko narežite, na tanke rezine.

Popečene kroglice poberite iz ponve in jih shranite na toplem krožniku. Po potrebi v ponev prilijte še malo olja in na njem posteklenite sesekljano čebulo. Dodajte narezano papriko in pa česen ter sestavine pražite 2 do 3 minute med mešanjem. Nato v ponev vlijte paradižnik iz pločevinke. S kuhalnico dobro postrgajte po dnu, da boste s tem odlepili vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem mesnih kroglic in pa zelenjave. Prilijte nekaj malo vode in omako po vašem okusu začinite s poprom in soljo.

Popečene kroglice vrnite v ponev. Zavrite omako, nato zmanjšajte temperaturo na srednjo jakost, ponev delno pokrijte in kuhajte še 15 do 20 minut. Med kuhanjem kroglice večkrat obrnite in po potrebi prilijte še malo vode. Pripravljeno jed postrezite z vašo izbrano prilogo.

Dober tek!

Predlagane priloge: Polenta s parmezanom, njoki, zdrobovi cmoki, pire krompir, njoki brez krompirja…

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hitri skutini njoki
Naprej
Bučni latte
Nazaj
Hitri skutini njoki
Naprej
Bučni latte

Dodajte Komentar