Sestavine
-
1 x Čebulamajhna čebula
-
2 x Strok - česen
-
2 - 4 žlice Olje
-
2 x Rdeča paprikapodolgovati rdeči papriki
-
1 pločevinka Paradižnikparadižnik v koščkih 400 g
-
Poper - mletisveže mleti poper, po okusu
-
Solpo okusu
-
75 g Kruhpribližno za 2 rezini kruha, za kroglice
-
0.5 Čebulaza kroglice
-
1 x Jajceza kroglice
-
Peteršilj - svežnekaj vejic svežega peteršilja, za kroglice
-
500 g Puranje mesomleto puranje meso, za kroglice
-
Solpo okusu, za kroglice
-
Poper - mletisveže mleti poper, za kroglice
Navodila
Narežite kruh na koščke in jih zmeljite v električnem mešalniku v drobtine. Peteršilj in čebulo na drobno nasekljajte. V večjo skledo dodajte mleto meso, krušne drobtine, jajce, peteršilj, čebulo, sol in poper. S čistimi rokami sestavine dobro pregnetite, dokler ne boste dobili enotne in voljno zmes, iz katere oblikujte 16 do 20 kroglic.
V veliki globoki ponvi segrejte približno dve žlici olja in na njem na hitro popecite puranje kroglice z vseh strani. Medtem ko se bodo kroglice pekle, pripravite sestavine za omako. Česen in čebulo olupite in vse ločeno na drobno sesekljajte. Papriko očistite, operite in na tanko narežite, na tanke rezine.
Popečene kroglice poberite iz ponve in jih shranite na toplem krožniku. Po potrebi v ponev prilijte še malo olja in na njem posteklenite sesekljano čebulo. Dodajte narezano papriko in pa česen ter sestavine pražite 2 do 3 minute med mešanjem. Nato v ponev vlijte paradižnik iz pločevinke. S kuhalnico dobro postrgajte po dnu, da boste s tem odlepili vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem mesnih kroglic in pa zelenjave. Prilijte nekaj malo vode in omako po vašem okusu začinite s poprom in soljo.
Popečene kroglice vrnite v ponev. Zavrite omako, nato zmanjšajte temperaturo na srednjo jakost, ponev delno pokrijte in kuhajte še 15 do 20 minut. Med kuhanjem kroglice večkrat obrnite in po potrebi prilijte še malo vode. Pripravljeno jed postrezite z vašo izbrano prilogo.
Dober tek!
Predlagane priloge: Polenta s parmezanom, njoki, zdrobovi cmoki, pire krompir, njoki brez krompirja…