0 0
Puranja juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1,5 kg Puranje meso
3,5 l Voda
1 pločevinka Konzerviran paradižnik
6 majhnih Krompir narezan na kocke
Korenje
Čebula
2 stebli Stebelna zelena
1 ½ skodelice Zelje 1 skodelica = 240 ml
1 žlica Worcester omaka
1 čajna žlička Peteršilj
1 ½ čajne žličke Sol
1 čajna žlička Bazilika
Lovorjev list
¼ čajne žličke Poper
¼ čajne žličke Mleta paprika
¼ čajne žličke Začimbe za perutnino
1 ščepec Timijan
½ skodelice Ječmen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranja juha

  • 3 ure
  • Porcije 12
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V velik lonec za juho položite trup purana, prilijte vodo in na srednji temperaturi zavrite. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte, dokler preostalo meso ne odpade s kosti, približno 1 uro.

Odstranite trup purana iz lonca. Odstranite in sesekljajte preostalo puranje meso. Kosti zavrzite.
Precedite juho skozi drobno mrežasto cedilo v čist lonec za juho. V odcejeno juho dodajte sesekljanega purana in zavrite.

Zmanjšajte temperaturo in vmešajte sesekljan paradižnik, krompir, korenje, čebulo, zeleno, zelje, nekuhan ječmen, worcestersko omako, sol, peteršilj, baziliko, lovorov list, poper, papriko, začimbo za perutnino in timijan. Kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča, še približno 1 uro.

Pred serviranjem odstranite lovorjev list.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha iz maslene buče
Naprej
Riba tilapija
Nazaj
Juha iz maslene buče
Naprej
Riba tilapija

Dodajte Komentar