Sestavine
-
1,5 kg Puranje meso
-
3,5 l Voda
-
1 pločevinka Konzerviran paradižnik
-
6 majhnih Krompirnarezan na kocke
-
4× Korenje
-
1× Čebula
-
2 stebli Stebelna zelena
-
1 ½ skodelice Zelje1 skodelica = 240 ml
-
1 žlica Worcester omaka
-
1 čajna žlička Peteršilj
-
1 ½ čajne žličke Sol
-
1 čajna žlička Bazilika
-
1× Lovorjev list
-
¼ čajne žličke Poper
-
¼ čajne žličke Mleta paprika
-
¼ čajne žličke Začimbe za perutnino
-
1 ščepec Timijan
-
½ skodelice Ječmen
Navodila
V velik lonec za juho položite trup purana, prilijte vodo in na srednji temperaturi zavrite. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte, dokler preostalo meso ne odpade s kosti, približno 1 uro.
Odstranite trup purana iz lonca. Odstranite in sesekljajte preostalo puranje meso. Kosti zavrzite.
Precedite juho skozi drobno mrežasto cedilo v čist lonec za juho. V odcejeno juho dodajte sesekljanega purana in zavrite.
Zmanjšajte temperaturo in vmešajte sesekljan paradižnik, krompir, korenje, čebulo, zeleno, zelje, nekuhan ječmen, worcestersko omako, sol, peteršilj, baziliko, lovorov list, poper, papriko, začimbo za perutnino in timijan. Kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča, še približno 1 uro.
Pred serviranjem odstranite lovorjev list.
(Foto: pexels.com)