0 0
Puranja jetrca v rižoti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olje olivno ali sončnično olje
100 g Riž dolgozrnati riž
1 x Čebula majhna čebula
2 x Strok - česen
400 g Jetrca puranja jetra in srčki, lahko tudi samo jetra
1 žlička Sladka paprika mleta
1 ščepec Majaron
Sol po okusu
Poper - mleti po okusu
2 x Lovorjev list
0.5 dl Voda
0.5 dl Vino
1 žlica Paradižnikova mezga
Peteršilj - svež po okusu, po želji

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puranja jetrca v rižoti

Če imate radi drobovino, vam bo ta jed najbrž všeč. Priprava je hitra in enostavna, jed je tudi odličnega okusa, zraven pa se prileže še velika skleda solate.

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Česen in čebulo olupite in ju ločeno na drobno sesekljajte. Srčke in jetrca narežite na koščke ali trakove.

V ponvi segrejte olje in posteklenite na njem sesekljano čebulo. Dodajte jetrca in srčke ter jih pražite na zmernem srednjem ognju približno 5 minut. Začinite s česnom, majaronom, papriko, soljo in poprom ter dodajte lovorjeva lista. Sestavine med stalnim mešanjem pražite še 1-2 minuti.

Dodajte žlico paradižnikove mezge, premešajte in zalijte z vinom. Kuhajte na zmernem srednjem ognju, dokler alkohol ne bo izhlapel, nato pa dodajte še vodo. Premešajte in kuhajte še približno 5 minut na nizkem oziroma majhnem ognju.

Vmes pripravite riž, ki ga na koncu zmešajte z jetri in srčki. Če se vam bo zdelo potrebno, dodajte še malo soli in/ali popra.

Pripravljeno rižoto razporedite na krožnike. Po vrhu potresite sesekljan peteršilj in/ali nariban sir. Postrežite s skledo solate.

Predlagane priloge: Solata z motovilcem, jajci in fižolom.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha za boljšo odpornost
Naprej
Krompirjevi njoki z gobami
Nazaj
Juha za boljšo odpornost
Naprej
Krompirjevi njoki z gobami

Dodajte Komentar