Sestavine
-
Puranji zrezki
-
450 g Puranji zrezek
-
1 žlica Oljčno olje
-
Sol in poper
-
Smetanova omaka
-
ščepec Sol
-
2× Topljeni sir
-
50 ml Voda
-
1 žlica Drobnjaksesekljan
-
100 ml Kisla smetana
Navodila
Puranje zrezke začinite s soljo in poprom ter z ostalimi začimbami po okusu.
Segrejte olje in nanj položite purana. Pecite toliko časa, da na obeh straneh lepo zlato porjavi. Zrezke med peko obračajte.
Za omako segrejte kislo smetano in dodajte topljen sir in vodo. Dobro premešajte, da dobite enakomerno omako.
Omako kuhajte 3 minute in ji dodajte sesekljan svež drobnjak. Omako še solite po okusu in jo prelijte po pečenih zrezkih. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)