Sestavine
-
250 g Moka
-
2 x Jajce
-
360 ml Mlekolahko uporabite tudi jogurt
-
1 žlička Mleti cimet
-
1/4 žličke Sol
-
1,5 žličke Pecilni prašek
-
3 x Jabolkosrednje velika kiselkasta jabolka
-
50 g Sladkor
-
Limonina lupinapo okusu, drobno naribana limonina lupinica
-
Oljepo okusu, ali maslo
Navodila
Jajca ubijte v skledo in jih dobro razžvrkljamo z ročno metlico. Prilijte mleko (ali pa jogurt) in dobro premešajte sestavini.
Zmešamo suhe sestavine v drugi skledi: moko, pecilni prašek, cimet, sladkor in pa sol.
Olupite jabolka in jih na grobo naribajte. Stresite suhe sestavine v skledo z mokro zmesjo in na hitro vse skupaj premešajte s kuhalnico, da bo nastala lepljiva masa, v katero vmešajte naribana jabolka in pa limonino lupinico.
Ponev, v kateri boste pekli palačinke, segrejte pri srednje močni temperaturi. Z malo olja jo namastite ali pa koščkom masla. Počakajte, da se bo maščoba segrela, nato pa z žlico v ponev polagajte kupčke pripravljene mase in jih malo sploščite s hrbtno stranjo žlice, da bodo postali podobni majhnim, nekoliko debelejšim palačinkam.
Ko so palačinke na spodnji strani zlato rjave zapečene, jih z lopatko obrnite in zapecite še na drugi strani. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase. S sladkorjem v prahu potresite palačinke in še tople postrezite. Zraven se odlično poda grški jogurt.