0 0
Puhaste jabolčne palačinke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Moka
2 x Jajce
360 ml Mleko lahko uporabite tudi jogurt
1 žlička Mleti cimet
1/4 žličke Sol
1,5 žličke Pecilni prašek
3 x Jabolko srednje velika kiselkasta jabolka
50 g Sladkor
Limonina lupina po okusu, drobno naribana limonina lupinica
Olje po okusu, ali maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Puhaste jabolčne palačinke

LASTNOSTI:

    Blage in tako nežne, ampak sočne, da se kar stopijo v ustih. Poleg izrazitega okusa in priprave, ki je hitra in izredno enostavna, vas bo še poleg 100% navdušilo to, da si lahko te palačinke privoščite za zajtrk, kosilo ali večerjo.

    • 35 minut
    • Porcije 4
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Jajca ubijte v skledo in jih dobro razžvrkljamo z ročno metlico. Prilijte mleko (ali pa jogurt) in dobro premešajte sestavini.

    Zmešamo suhe sestavine v drugi skledi: moko, pecilni prašek, cimet, sladkor in pa sol.

    Olupite jabolka in jih na grobo naribajte. Stresite suhe sestavine v skledo z mokro zmesjo in na hitro vse skupaj premešajte s kuhalnico, da bo nastala lepljiva masa, v katero vmešajte naribana jabolka in pa limonino lupinico.

    Ponev, v kateri boste pekli palačinke, segrejte pri srednje močni temperaturi. Z malo olja jo namastite ali pa koščkom masla. Počakajte, da se bo maščoba segrela, nato pa z žlico v ponev polagajte kupčke pripravljene mase in jih malo sploščite s hrbtno stranjo žlice, da bodo postali podobni majhnim, nekoliko debelejšim palačinkam.

    Ko so palačinke na spodnji strani zlato rjave zapečene, jih z lopatko obrnite in zapecite še na drugi strani. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase. S sladkorjem v prahu potresite palačinke in še tople postrezite. Zraven se odlično poda grški jogurt.

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Jajčni zvitki z lososom
    Naprej
    Morski kari
    Nazaj
    Jajčni zvitki z lososom
    Naprej
    Morski kari

    Dodajte Komentar