Sestavine
-
0.6 l Mleko
-
500 g Listnato testoodmrznjeno
-
2 vrečki Prašek za vanilijev puding
-
100 g Maslozmehčano
-
120 g Sladkor
-
3 žlice Marelična marmelada
-
1/2 limone Limonin sokza limonin preliv
-
1-2 žlici Vroča vodaza limonin preliv
-
150 g Sladkor v prahuza limonin preliv
Navodila
Odmrznjeno listnasto testo na delovni površini, ki ste jo pomokali površini na tanko razvaljamo. Razvaljano testo mora biti dovolj veliko, da ga boste lahko razrezali na 4 pravokotnike, velike približno 20 x 30 centimetrov.
Nizek pekač za piškote obložite s papirjem namenjenim za peko. Če je pekač dovolj velik, dajte vanj dva kosa razvaljenega testa, drugače pa dajte vanj samo enega. Testo pred peko nekajkrat prebodite z vilicami. Pecite v ogreti pečici na 200°C, približno 10 minut oziroma dokler se testo ne napihne in na njem nastane zlato rjava barva.
Iz mleka, sladkorja in vanilijevega praška skuhajte gost puding in ga ohladite. Z električnim mešalnikom zmehčano maslo penasto umešajte. Nato počasi po žlicah vmešajte ohlajen puding.
Na oba pečena kosa testa na debelo premažite pripravljeno masleno pudingovo kremo. Pokrijte ju še s preostalima pečenima kosoma testa. Testo premažite po vrhu s tanko plastjo marmelade.
Na koncu naredite še srednje tekoč preliv iz limoninega sladkorja, sladkorja v prahu in vroče vode ter z njim prelijete po vrhu pripravljene sladice. Pustite, da se preliv strdi, potem pa sladico razrežete na kose in postrezite na večjih krožnikih ali pladnju.