0 0
Pudingove rezine z limoninim prelivom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.6 l Mleko
500 g Listnato testo odmrznjeno
2 vrečki Prašek za vanilijev puding
100 g Maslo zmehčano
120 g Sladkor
3 žlice Marelična marmelada
1/2 limone Limonin sok za limonin preliv
1-2 žlici Vroča voda za limonin preliv
150 g Sladkor v prahu za limonin preliv

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pudingove rezine z limoninim prelivom

Okusno pecivo, narejeno tako, da se med dve plasti testa nahajai bogata pudingova maslena krema. Tanka plast marelične marmelade in osvežujoč limonin preliv na zgornjem testu naredi pecivo še bolj okusno in privlačno. Vsekakor sladica, ki jo lahko pripravite za številne priložnosti, ob kateri boste vedno deležni pohval od družinskih članov, znancev, gostov...

  • 50 minut
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Odmrznjeno listnasto testo na delovni površini, ki ste jo pomokali površini na tanko razvaljamo. Razvaljano testo mora biti dovolj veliko, da ga boste lahko razrezali na 4 pravokotnike, velike približno 20 x 30 centimetrov.

 

Nizek pekač za piškote obložite s papirjem namenjenim za peko. Če je pekač dovolj velik, dajte vanj dva kosa razvaljenega testa, drugače pa dajte vanj samo enega. Testo pred peko nekajkrat prebodite z vilicami. Pecite v ogreti pečici na 200°C, približno 10 minut oziroma dokler se testo ne napihne in na njem nastane zlato rjava barva.

 

Iz mleka, sladkorja in vanilijevega praška skuhajte gost puding in ga ohladite. Z električnim mešalnikom zmehčano maslo penasto umešajte. Nato počasi po žlicah vmešajte ohlajen puding.

 

Na oba pečena kosa testa na debelo premažite pripravljeno masleno pudingovo kremo. Pokrijte ju še s preostalima pečenima kosoma testa. Testo premažite po vrhu s tanko plastjo marmelade.

 

Na koncu naredite še srednje tekoč preliv iz limoninega sladkorja, sladkorja v prahu in vroče vode ter z njim prelijete po vrhu pripravljene sladice. Pustite, da se preliv strdi, potem pa sladico razrežete na kose in postrezite na večjih krožnikih ali pladnju.

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jabolčni keksi
Naprej
Ribje palčke
Nazaj
Jabolčni keksi
Naprej
Ribje palčke

Dodajte Komentar