Sestavine
-
Sveže sadje
-
Palačinke
-
1× Jajce
-
250 ml Mleko
-
ščepec Sol
-
1 žlica Sladkor
-
150 g Moka
-
Pudingov nadev
-
1 vrečka Vaniljev puding
-
2 žlici Sladkor
-
300 ml Mleko
-
80 g Kisla smetana
Navodila
V skledo dajte sestavine za maso za palačinke in mešajte, da dobite kremasto tekočo maso. Maso pustite počivati 30 minut, ta čas pa pripravite pudingov nadev.
Zmešajte prašek za puding, sladkor in malo mleka. Preostalo mleko zavrite in ga prelijte v pudingovo zmes. Dobro mešajte in segrevajte, da se zgosti.
Segrejte ponev, namaščeno z žlico olja, in vanjo vlijte po eno zajemalko mase za palačinke in ponev zavrtite tako, da se masa porazdeli po celotni površini dna ponve. Palačinko popecite na obeh straneh. Ponovite s preostalo maso.
Ko so palačinke pečene, jih premažite s pudingom in obložite s svežim sadjem po želji. Najbolje se podajo s svežimi borovnicami. Palačinko postrezite s skodelico domačega kompota. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)