Sestavine
-
200 g Sladkor
-
200 g Orehiali mandljev
-
2 vrečki Pudingpuding - okus jagoda
-
100 g Kisla smetana
-
6 dl Mleko
-
10 g Želatinaželatina v prahu
-
500 ml Sladka smetanasladka smetane za stepanje
-
400 g Jagodesveže ali zamrznje jagode
Navodila
V multipraktiku drobno zmeljite orehe in 50 g sladkorja, nato pa z mešanico obložite dno pekača.
Skuhajte puding po navodilih na vrečki, vendar uporabite le 6 decilitrov mleka in 80 gramov sladkorja. V še vroč puding vmešajte kislo smetano, nato zmes polijte po orehov in jo na hitro pogladite, ko se bo ta začela strjevati.
Želatino v prahu dajte v kozico, prilijte s štirimi žlicami vode in pustite 10 minut, da bo nabreknila. Zmiksajte jagode, nato pa deciliter pireja zlijte v kozico z želatino in segrevajte skoraj do vretja, da se želatina ne bo raztopila. Ne smete jo zavreti, saj boste s tem uničili njene želirne lastnosti. Odstavite z ognja in vmešajte še v preostanek pasiranih jagod.
Stepite smetano s 70 grami sladkorja in jo razdelite na dve polovici. V prvo vmešajte jagodni pire in z njo prekrijte puding. Na vrh položite drugo polovico smetane in jo po vaši želji zgladite ali pa oblikujete. Postavite sladico za nekaj ur v hladilnik, da se bo dobro ohladila in strdila, nato jo narežite na poljubne kose velikosti, dajte na krožnike in postrezite.
Opomba: V čas priprave ni vštet čas hlajenja sladice.
(Foto: Pixabay)