0 0
Pudingove jagodne rezine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Sladkor
200 g Orehi ali mandljev
2 vrečki Puding puding - okus jagoda
100 g Kisla smetana
6 dl Mleko
10 g Želatina želatina v prahu
500 ml Sladka smetana sladka smetane za stepanje
400 g Jagode sveže ali zamrznje jagode

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pudingove jagodne rezine

LASTNOSTI:

    Sladica roza barve, ki jo pripravite v hipu s samo nekaj sestavinami. Ne potrebujete niti pečice, pa tudi nobenih posebnih kuharskih veščin.

    • 20 minut
    • Porcije 8
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    V multipraktiku drobno zmeljite orehe in 50 g sladkorja, nato pa z mešanico obložite dno pekača.

     

    Skuhajte puding po navodilih na vrečki, vendar uporabite le 6 decilitrov mleka in 80 gramov sladkorja. V še vroč puding vmešajte kislo smetano, nato zmes polijte po orehov in jo na hitro pogladite, ko se bo ta začela strjevati.

     

    Želatino v prahu dajte v kozico, prilijte s štirimi žlicami vode in pustite 10 minut, da bo nabreknila. Zmiksajte jagode, nato pa deciliter pireja zlijte v kozico z želatino in segrevajte skoraj do vretja, da se želatina ne bo raztopila. Ne smete jo zavreti, saj boste s tem uničili njene želirne lastnosti. Odstavite z ognja in vmešajte še v preostanek pasiranih jagod.

     

    Stepite smetano s 70 grami sladkorja in jo razdelite na dve polovici. V prvo vmešajte jagodni pire in z njo prekrijte puding. Na vrh položite drugo polovico smetane in jo po vaši želji zgladite ali pa oblikujete. Postavite sladico za nekaj ur v hladilnik, da se bo dobro ohladila in strdila, nato jo narežite na poljubne kose velikosti, dajte na krožnike in postrezite.

     

    Opomba: V čas priprave ni vštet čas hlajenja sladice.

     

    (Foto: Pixabay)

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Granola s pečenim jabolkom
    Naprej
    Pečeni ježki
    Nazaj
    Granola s pečenim jabolkom
    Naprej
    Pečeni ježki

    Dodajte Komentar