Sestavine
-
1/4 čajne žličke Muškatni orešček
-
3 1/4 skodelice Vrela voda
-
1/4 čajne žličke Klinček
-
2 skodelici Grozdni oreščki
-
2 x Jajce
-
2 skodelici Orehovo mesa
-
3/4 skodelice Kristalni sladkor
-
1/2 skodelice Rozine
-
2 žlici Stopljeno maslo
-
1/2 skodelice Datelj
-
ščepec Sol
-
1/4 čajne žličke Cimet
Navodila
Grozdne oreščke prelijte z vrelo vodo. Odstavite, da se ohladijo. Jajčne rumenjake stepite s sladkorjem, začimbami in pa maslom. Nato dodajte oreščke, rozine in datlje.
Vse skupaj zmešamo z grozdnimi oreščki. Na koncu vmešamo še stepene jajčne beljake, ki smo jim dodali tudi sol. Pečemo v zmerno vroči pečici/175 C 25 minut. Postrežemo s stepeno smetano.