Sestavine
-
30 dag provolone sira
-
4 strokov česna
-
4 žlic olivnega olja
-
1 žlička mlete paprike
-
1 žlička origana
-
1 žlica peteršilja
-
2 paradižnika
-
1 ščepec soli
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Česen olupimo in sesekljamo. Sir zrežemo na štiri za prst debele kolobarje. Na ponev kapnemo malo olivnega olja, počakamo da se segreje in nanjo položimo prvi kolobar sira. Sir posujemo s ščepcem rdeče paprike, ščepcem origana in česnom.
Ko sir na spodnji strani porjavi, ga obrnemo in popečemo še na začinjeni strani. Ponovno ga posujemo s ščepcem rdeče paprike, origana in česnom. Ko sir dobi zlatorjavo barvo še z druge strani, ga prestavimo na krožnik in popečemo in začinimo še ostale.
Peteršilj operemo, otresemo in sesekljamo na drobno. Paradižnika operemo, osušimo s papirnato brisačo in prerežemo na pol. Vsako polovico posebaj namestimo na sredino sira, začinimo paradižnik s soljo, peteršiljem in postrežemo.
|