Sestavine
-
1 l Mleko
-
2× Jabolko
-
250 g Suhe slive
-
280 g Prosena kaša
-
4× Jajce
-
180 g Sladkor
-
140 g Maslo
-
Cimet
-
230 g Skuta - pasirana
-
1 paketek Vaniljev sladkor
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač.
Zmešajte mleko in tretjino sladkorja. Zavrite in v njem skuhajte proseno kašo. Kuhajte toliko časa, da se lepo zgosti.
Kaši vmešajte suhe slive, naribana jabolka in skuto. Mešanico ohladite in ji primešajte vaniljev sladkor, cimet, sladkor in limonino lupino.
Masi vmešajte maslo z rumenjaki in preostali sladkor.
Beljake stepajte toliko časa, da dobite čvrst sneg in tudi tega primešajte masi. Vse skupaj vlijte v namaščen pekač in postavite v pečico za 30 minut.
Pečeno pito potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.
(Foto: Instagram/selvabella_in_chianti)