0 0
Prosena pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 l Mleko
Jabolko
250 g Suhe slive
280 g Prosena kaša
Jajce
180 g Sladkor
140 g Maslo
Cimet
230 g Skuta - pasirana
1 paketek Vaniljev sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prosena pita

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena

Proso je zelo hranljivo žito, bogato z beljakovinami, vlakninami, vitamini (zlasti niacinom in vitamini skupine B) ter minerali (kot so magnezij, fosfor in železo). Ne vsebuje glutena, zato je primerno žito za osebe z občutljivostjo na gluten ali celiakijo.

  • 45 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač.

Zmešajte mleko in tretjino sladkorja. Zavrite in v njem skuhajte proseno kašo. Kuhajte toliko časa, da se lepo zgosti.

Kaši vmešajte suhe slive, naribana jabolka in skuto. Mešanico ohladite in ji primešajte vaniljev sladkor, cimet, sladkor in limonino lupino.

Masi vmešajte maslo z rumenjaki in preostali sladkor.

Beljake stepajte toliko časa, da dobite čvrst sneg in tudi tega primešajte masi. Vse skupaj vlijte v namaščen pekač in postavite v pečico za 30 minut.

Pečeno pito potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.

(Foto: Instagram/selvabella_in_chianti)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Veganski sir
Naprej
Zeleni smoothie
Nazaj
Veganski sir
Naprej
Zeleni smoothie

Dodajte Komentar