Sestavine
-
Testo
-
120 ml Mleko
-
150 g Moka
-
120 ml Voda
-
Sol
-
4× Jajce
-
85 g Maslo
-
Kremni nadev
-
480 ml Mleko
-
120 g Maslo
-
100 g Sladkor v prahu
-
1 vrečka Vaniljev puding
Navodila
Segrejte pečico na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
Zmešajte mleko, maslo, vodo in ščepec soli. Premešajte in segrevajte do vretja.
Odstavite in v maso stresite moko ter mešajte, da dobite rahlo maso. Segrevajte še 2 minuti in mešajte, da dobite hlebček testa.
Testo hladite 10 minut, nato pa vanj vmešajte jajca.
Brizgalno vrečko napolnite s testom in ga v kupčkih nabrizgajte na pekač.
Princeske postavite v pečico za 10 minut in jih ohladite, ko so pečene.
Zmešajte puding in nekaj žlic mleka. Preostalo mleko zavrite in ga zmešajte s pudingovo zmesjo. Segrevajte in mešajte toliko časa, da se puding zgosti.
V ohlajen puding dodajte stepeno maslo s sladkorjem v prahu in dobro premešajte.
Princeske prerežite na pol in jih napolnite s pudingovo kremo. Po želji jih potresite s sladkorjem v prahu.
(Foto: Instagram/sladko_prosim)