0 0
Preprosta ribolita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Strok - česen
3 x Korenček
1 x Čebula
Ohrovt po okusu
3 x Zelena - steblo
50 g Parmezan
480 g Fižol
250 g Kruh
240 g Pelati
Poper po okusu
Sol po okusu
Olivno olje po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Preprosta ribolita

Je katera stvar boljša od juhe s kruhom? Ta juha bo prava poslastica za vegeterijance. Juha je polna zelenjave, fižola ter obilice parmezana...

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na olivnem olju popražite na drobno narezano čebulo in na kolobarje narezano korenje. Dodajte malo soli, zato da se čebula prej razpusti. Nato dodajte tri narezana stebla zelene, strt česen in pelate, ki jih grobo spasirajte. Vse skupaj malo popražite, nato pa še zalijte s približno pol litra vode ali pa jušne osnove. Po potrebi še dosolite in poprajte, dodajte narezan ohrovt (6 listov), ​​eno pločevinko fižola in še približno 20 g sira. Kuhajte pokrito, dokler se ohrovt ne zmehča in fižol razpade, okoli 20 minut.

Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija, funkcija ventilacija-žar.

Zgostite juho s polovico kruha (grobo ga natrgajte). Pokapajte ga z olivnim oljem in potresite z ribanim sirom. Vse skupaj dajte za nekaj minut v pečico, zato da se sir stopi in da se kruh zapeče.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha iz rdeče pese s feta sirom
Naprej
Testenine s paradižnikom
Nazaj
Juha iz rdeče pese s feta sirom
Naprej
Testenine s paradižnikom

Dodajte Komentar