Sestavine
-
3 x Strok - česen
-
3 x Korenček
-
1 x Čebula
-
Ohrovtpo okusu
-
3 x Zelena - steblo
-
50 g Parmezan
-
480 g Fižol
-
250 g Kruh
-
240 g Pelati
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Olivno oljepo okusu
Navodila
Na olivnem olju popražite na drobno narezano čebulo in na kolobarje narezano korenje. Dodajte malo soli, zato da se čebula prej razpusti. Nato dodajte tri narezana stebla zelene, strt česen in pelate, ki jih grobo spasirajte. Vse skupaj malo popražite, nato pa še zalijte s približno pol litra vode ali pa jušne osnove. Po potrebi še dosolite in poprajte, dodajte narezan ohrovt (6 listov), eno pločevinko fižola in še približno 20 g sira. Kuhajte pokrito, dokler se ohrovt ne zmehča in fižol razpade, okoli 20 minut.
Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija, funkcija ventilacija-žar.
Zgostite juho s polovico kruha (grobo ga natrgajte). Pokapajte ga z olivnim oljem in potresite z ribanim sirom. Vse skupaj dajte za nekaj minut v pečico, zato da se sir stopi in da se kruh zapeče.
(Foto: Getty Images)