Sestavine
-
50 g Riž
-
2× Čebula
-
1 Sezamovo olje
-
2 žlički Pinjole
-
2 žlici Rozine
-
3 stebla Koriander
-
ščepec Cimet
-
20× Listi trtevloženi v slanico
-
1× Limona
Navodila
Na olju podušite sesekljano čebulo. Dodajte riž in malo popražite, nato pa dolijte vodo in kuhajte 30 minut.
Popražite pinjole in jih dodajte kuhanemu rižu. Dodajte tudi sesekljan koriander, rozine in cimet.
Grozdne liste operite in osušite. Na rob lista nadevajte po eno žlico riževe mešanice in zvijte. Liste zvijte tako, da najprej prepognete robove, nato pa zvijete v palačinko.
Grozdne zavitke položite v lonec z vodo. Pokapajte jih z limoninim sokom in zavrite. Pokrito kuhajte 30 minut, odkrijte in rahlo kuhajte še 15 minut.
Grozdne zavitke postrezite kot predjed.
(Foto: freepik.com)