0 0
Praženo zelje s klobaso

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Strok - česen
1 x Čebula rjava
3 žlice Olje
400 g Klobase dimljena, kranjska...
3 žlice Maščoba (maslo ali olje)
1 x Zelje - glava manjša zeljna glava
1 žlica Gorčica polnozrnata gorčica
Mleti črni poper sveže mlet poper, po okusu
Sol po okusu
Peteršilj - nasekljan sesekljan peteršilj za posip
1 žlička Mleta rdeča paprika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Praženo zelje s klobaso

Za ta recept ne boste potrebovali nobenih zapletenih sestavin ali in tudi ne veliko posod. Velika ponev, sveže zelje, nekaj domačih klobas in dobre pol ure je vse, kar potrebujete, da boste naredili domačo jed, ki se bo odlično podala h kosu kruha...

  • 35 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Ločeno olupite in nasekljajte česen in čebulo. Narežite klobase na kolobarje. Očistite in operite ter narežite zelje na krpice ali pa trakove, po vaši želji.

Pristavite na kuhalnik veliko ponev in v njej segrejte olje. Dodajte še čebulo in jo posteklenite na srednje močnem ognju, občasno seveda tudi premešajte.

Dodajte česen, pražite še 1 do 2 minuti, da bo zadišal, nato pa prilijte kis. S kuhalnico dobro postrgajte po dnu, zato da boste odlepili vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem. Popražite čebulo in česen s kuhalnico odrinite na rob ponve, na sredino stresite kolobarje klobase in jih na hitro popecite z obeh strani.

Dodajte maslo, gorčico in narezano zelje ter vse sestavine dobro premešajte. Začinite s papriko, soljo in mletim poprom. Med mešanjem estavine pražite še 5 do 10 minut, da se bo zelje zmehčalo in da bo ob robovih rahlo porjavelo. Če želite, da se zelje malo zmehča, ponev pokrijte in pustite pokrito ter dušite še nekaj minut.

Ko bo jed pripravljena, jo lahko seveda po vaši želji, če želite, potresite s sesekljanim peteršiljem. Postrezite jed na mizo in to kar v ponvi, v kateri ste jed pripravili.

Še nasvet: Kadar nimate belega vinskega kisa, takrat uporabite lahko tudi jabolčni kis, jed pa začinite tudi s ščepcem ali dvema ščepcema mletega čilija.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kanape z redkvico
Naprej
Fižolova enolončnica s klobaso
Nazaj
Kanape z redkvico
Naprej
Fižolova enolončnica s klobaso

Dodajte Komentar