Sestavine
-
Zelena - gomolj
-
Oljčno olje
-
Timijan
-
2 stroka Česen
-
4 žlice Zelenjavna juhaali voda
Navodila
Olupite stebelno zeleno in jo narežite na 1 cm velike kocke.
Na močan ogenj postavite lonec za pečenje, dodajte 3 dobre žlice olivnega olja in nato dodajte zeleno.
Naberite lističe timijana ter olupite in drobno sesekljajte česen, oboje pa dodajte zeleni z malo morske soli in črnega popra. Premešajte, da se obloži, in hitro pražite 5 minut, da se malo obarva.
Zmanjšajte temperaturo, dodajte vodo ali juho, pokrijte in kuhajte približno 25 minut, dokler se ne zmehča. Zeleno lahko pustite v taki obliki, kako je, lahko pa jo pretlačite.
Pazljivo začinite po okusu in premešajte. To lahko postrežete s skoraj vsemi vrstami mesa, ki si jih lahko zamislite.
(Foto: pexels.com)