Sestavine
-
1 x Čebula
-
0.5 kg Jetrcasvinjska jetrca
-
2 žlici Mastsvinjska mast
-
1 x Lovorjev list
-
1 ščepec Majaron
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Umijte jetrca in to pod tekočo vodo ter po potrebi očistite (da jim odstranite bele žilice). Nato jetrca narežite na tanke rezine in jih za 30 minut namočite v mleko, zato da se bodo jetrca zmehčala. Pozor: Namakanje jeter ni vključeno v čas priprave!
Olupite čebulo in jo narežite na tanke lističe. V ponvi razpustite mast in na njej na majhnem ognju prepražite narezano čebulo, da lepo postekleni in da postane zlato rjave barve. Pri tem zelo pazite, da se vam ne bo zažgala!
Namočena jetra odcedite in osušite s papirnatimi brisačkami. Dodajte jih k čebuli z lovorjevim listom v ponev, začinite še z majaronom in na hitro prepražite, da spremenijo barvo. Jetrca morajo biti mehka in pa seveda sočna.
Jetrca čisto že na koncu praženja posolite in popoprajte. Če so že slana na začetku, se bodo jetrca strdila! Ponudite jih s kruhom, krompirjem ali pa polento.
Še nasvet: Z mešanico vode in pa kisa (3 žlice vode, 1-2 žlici kisa) zalijte prepražena jetrca in pustite, da se vse skupaj malo pokuha. Tik preden boste servirali jih začinite s soljo in poprom. Namakanje jeter v mleku lahko izpustite. Mast nadomestite lahko tudi z oljem.
(Foto: Getty Images)