Sestavine
-
Cvetača
-
Sol
-
Oljčno olje
-
1 žlica Maslo
-
2 žlički Semena kumina
-
2 žlički Koriander
-
2 x Čili
-
1 pest Blanširan mandelj
-
1 x Limona
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Cvetačo nekaj minut blanširajte v osoljeni vreli vodi, nato jo odcedite v cedilu in pustite, da se posuši.
Dodajte jo olju in maslu. V pestu in možnarju zdrobite začimbe in čili s ščepcem soli, nato jih zmešajte z mandlji in jih položite v vročo, suho posodo, da se počasi opečejo.
Po nekaj minutah dodajte cvetačo. Ko se lepo obarva, dodajte limonino lupinico in sok ter dobro premešajte. Pražite še približno minuto, nato pa ponev za približno 15 minut položite v ogreto pečico, da se hrustljavo zapeče.
(Foto: pexels.com)