0 0
Pražen stročji fižol

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Svinjsko mleto meso
1 žlica Riževo vino
2 čajni žlički Sojina omaka
1 čajna žlička Sladkor
½ čajne žličke Krompirjev škrob
Fižol
Olje
350 g Stročji fižol
2 velika stroka Česen
1 žlica Fižol - črni drobno mlet
1 čajna žlička Fižolova pasta
Čebula šalotka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pražen stročji fižol

  • 15 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

  • Fižol

Navodila

Deli

Za mariniranje svinjine zmešajte vino, sojino omako, sladkor in krompirjev škrob ter z njimi prelijte mleto svinjino. Premešajte, da se enakomerno porazdeli, vendar ne pretiravajte z mešanjem (svinjina mora biti še vedno drobljiva).

S papirnatimi brisačami poskrbite, da na stročjem fižolu ne bo vode, sicer se bo pri cvrtju razpršil. Pripravite žično rešetko, obloženo z dvojno plastjo papirnatih brisač.

V ponev za cvrtje dodajte olje in segrevajte na srednje visoki temperaturi, dokler se olje ne zablešči.
Stročji fižol cvrite v serijah, dokler ni živo zelen in mehak (približno 30 sekund). Prenesite na rešetko, obloženo s papirnatimi brisačami, da se odcedi.

Odcedite vse olje razen 1 žlice ter dodajte česen in črni fižol. Pražite, dokler česen ne postane dišeč. Dodajte fižolovo pasto in na hitro premešajte.

Dodajte svinjino in jo prepražite, pri tem pa z robom lopatice razbijte velike kose na koščke.

Ko je svinjina kuhana, dodajte stročji fižol in ga enakomerno premešajte. Okrasite s šalotko in postrezite ocvrt stročji fižol z rižem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špageti s čičeriko
Naprej
Taro njoki
Nazaj
Špageti s čičeriko
Naprej
Taro njoki

Dodajte Komentar