Sestavine
-
200 g Svinjsko mleto meso
-
1 žlica Riževo vino
-
2 čajni žlički Sojina omaka
-
1 čajna žlička Sladkor
-
½ čajne žličke Krompirjev škrob
-
Fižol
-
Olje
-
350 g Stročji fižol
-
2 velika stroka Česen
-
1 žlica Fižol - črnidrobno mlet
-
1 čajna žlička Fižolova pasta
-
1× Čebula šalotka
Navodila
Za mariniranje svinjine zmešajte vino, sojino omako, sladkor in krompirjev škrob ter z njimi prelijte mleto svinjino. Premešajte, da se enakomerno porazdeli, vendar ne pretiravajte z mešanjem (svinjina mora biti še vedno drobljiva).
S papirnatimi brisačami poskrbite, da na stročjem fižolu ne bo vode, sicer se bo pri cvrtju razpršil. Pripravite žično rešetko, obloženo z dvojno plastjo papirnatih brisač.
V ponev za cvrtje dodajte olje in segrevajte na srednje visoki temperaturi, dokler se olje ne zablešči.
Stročji fižol cvrite v serijah, dokler ni živo zelen in mehak (približno 30 sekund). Prenesite na rešetko, obloženo s papirnatimi brisačami, da se odcedi.
Odcedite vse olje razen 1 žlice ter dodajte česen in črni fižol. Pražite, dokler česen ne postane dišeč. Dodajte fižolovo pasto in na hitro premešajte.
Dodajte svinjino in jo prepražite, pri tem pa z robom lopatice razbijte velike kose na koščke.
Ko je svinjina kuhana, dodajte stročji fižol in ga enakomerno premešajte. Okrasite s šalotko in postrezite ocvrt stročji fižol z rižem.
(Foto: pexels.com)