0 0
Pražen krompir s prekajeno šunko in omako iz gorčice ter jogurta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
700 g Prekajena šunka
1 x Čebula rdeča
800 g Krompir
2 jedilni žlici Repično olje
1 zavoj Redkvica
Muškatni orešček
3 jedilne žlice Gorčica
400 g Jogurt
0.5 šopka Peteršilj
Poper po okusu
Morska sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pražen krompir s prekajeno šunko in omako iz gorčice ter jogurta

Kadar nimate veliko časa med tednom za pripravo kosila, ki vam ga vzame služba ali pa druge obveznosti, si lahko naredite jed iz kuhanega krompirja, popražen s šunko, čebulo in redkvico, poleg pa se odlično priležeta še omaka iz gorčice in jogurta.

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Operite krompir, pokrijte in ga pokritega kuhamo v vreli slani vodi približno 20 minut ter nato odcedite. Ko se bo nekoliko ohladil, ga olupite in narežite na kocke. Prekajeno šunko narežite na kocke. Olupite čebulo in narežite na osmine, redkvice pa narežite na rezine. Krompir popecite v ponvi na vročem repičnim olju. Dodajte še čebulo in pa šunko ter pecite še 5 minut. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Medtem pa zmešajte jogurt in gorčico ter omako začinite s soljo in poprom. Peteršilj operite in osmukajte. Nekaj ​​listov pa si rezervirajte za okras, preostalo pa nasekljajte. Zmešajte narezane redkvice, sesekljan peteršilj in omako s praženim krompirjem, okrasite z listi peteršilja in postrezite.

Dober tek!

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Korenčkova enolončnica
Naprej
Paradižnikova juha s tortelini
Nazaj
Korenčkova enolončnica
Naprej
Paradižnikova juha s tortelini

Dodajte Komentar