Sestavine
-
700 g Prekajena šunka
-
1 x Čebula rdeča
-
800 g Krompir
-
2 jedilni žlici Repično olje
-
1 zavoj Redkvica
-
Muškatni orešček
-
3 jedilne žlice Gorčica
-
400 g Jogurt
-
0.5 šopka Peteršilj
-
Poperpo okusu
-
Morska solpo okusu
Navodila
Operite krompir, pokrijte in ga pokritega kuhamo v vreli slani vodi približno 20 minut ter nato odcedite. Ko se bo nekoliko ohladil, ga olupite in narežite na kocke. Prekajeno šunko narežite na kocke. Olupite čebulo in narežite na osmine, redkvice pa narežite na rezine. Krompir popecite v ponvi na vročem repičnim olju. Dodajte še čebulo in pa šunko ter pecite še 5 minut. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
Medtem pa zmešajte jogurt in gorčico ter omako začinite s soljo in poprom. Peteršilj operite in osmukajte. Nekaj listov pa si rezervirajte za okras, preostalo pa nasekljajte. Zmešajte narezane redkvice, sesekljan peteršilj in omako s praženim krompirjem, okrasite z listi peteršilja in postrezite.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)