Sestavine
-
Orehov nadev
-
500 g Mleti orehi
-
5 žlic Sladkor
-
1× Vaniljev sladkor
-
Rum
-
Mleko
-
1× Jajce
-
1 žlička Cimet
-
Svetel biskvit
-
3× Jajce
-
3 žlice Sladkor
-
1× Vaniljev sladkor
-
1 žlica Rum
-
5 žlic Voda
-
6 žlic Moka
-
1 žlica Kakav
-
Temen biskvit
-
3× Jajce
-
5 žlic Sladkor
-
1× Vaniljev sladkor
-
1 žlica Rum
-
5 žlic Voda
-
4 žlice Moka
-
5 žlic Kakav
-
Testo
-
1 vrečka Suhi kvas
-
500 g Moka
-
75 g Maslo
-
240 ml Mleko
-
2× Jajčni rumenjak
-
1× Jajce
-
ščepec Sol
-
Skutni nadev
-
750 g Skuta
-
1× Jajce
-
1 žlička Cimet
-
5 žlic Sladkor
-
500 ml Kisla smetana
Navodila
Svetel biskvit: Stepite jajca, vaniljev sladkor in navadni sladkor ter dodajte rum in vodo. Dodajte moko in premešajte.
Pekač premažite z maslom in specite dva biskvita. Pecite 15 minut na 180 ºC.
Po enakem postopku specite tudi temen biskvit, le da daste več kakava.
Kvašeno testo: Moki dodajte sol in vmešajte 2 rumenjaka, jajce, rum in maslo. Posebej zmešajte kvas, 2 žlički moke in 2 žlički sladkorja ter malo toplega mleka. To mešanico dodajte v skledo z moko.
Prilijte preostalo mlačno mleko, ko kvas vzhaja in vse sestavine premešajte. Zamesite testo in pripravite skutin nadev.
Sestavine za skutin nadev zmešajte, nato pa pripravite še orehov nadev.
Testo razvaljajte in ga položite v namaščen pekač tako, da robovi in stranice testa visijo čez (s tem boste a koncu prekrili nadeve). Nanj nadevajte polovico orehovega nadeva in ga prekrijte s svetlim biskvitom. Čez premažite skutin nadev in ga prekrijte s temnim biskvitom.
Temen biskvit premažite s skutinim nadevom, ga prekrijte s svetlim biskvitom, tega pa premažite s preostalim orehovim nadevom.
Vse skupaj zavijte v testo in premažite z maslom. Pecite 50 minut na 170 ºC.
Ko je potica pečena, jo spet premažite s stopljenim maslom in jo pustite 20 minut v pekaču. Preden jo razrežete jo potresite s sladkorjem v prahu. Dober tek!
(Foto: Instagram/thesweetsaby)