0 0
Potratna potica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Orehov nadev
500 g Mleti orehi
5 žlic Sladkor
Vaniljev sladkor
Rum
Mleko
Jajce
1 žlička Cimet
Svetel biskvit
Jajce
3 žlice Sladkor
Vaniljev sladkor
1 žlica Rum
5 žlic Voda
6 žlic Moka
1 žlica Kakav
Temen biskvit
Jajce
5 žlic Sladkor
Vaniljev sladkor
1 žlica Rum
5 žlic Voda
4 žlice Moka
5 žlic Kakav
Testo
1 vrečka Suhi kvas
500 g Moka
75 g Maslo
240 ml Mleko
Jajčni rumenjak
Jajce
ščepec Sol
Skutni nadev
750 g Skuta
Jajce
1 žlička Cimet
5 žlic Sladkor
500 ml Kisla smetana

Prehranska Vrednost

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Potratna potica

Kuhinja:
  • 3 ure
  • Srednje

Sestavine

  • Orehov nadev

  • Svetel biskvit

  • Temen biskvit

  • Testo

  • Skutni nadev

Navodila

Deli

Svetel biskvit: Stepite jajca, vaniljev sladkor in navadni sladkor ter dodajte rum in vodo. Dodajte moko in premešajte.

Pekač premažite z maslom in specite dva biskvita. Pecite 15 minut na 180 ºC.

Po enakem postopku specite tudi temen biskvit, le da daste več kakava.

Kvašeno testo: Moki dodajte sol in vmešajte 2 rumenjaka, jajce, rum in maslo. Posebej zmešajte kvas, 2 žlički moke in 2 žlički sladkorja ter malo toplega mleka. To mešanico dodajte v skledo z moko.

Prilijte preostalo mlačno mleko, ko kvas vzhaja in vse sestavine premešajte. Zamesite testo in pripravite skutin nadev.

Sestavine za skutin nadev zmešajte, nato pa pripravite še orehov nadev.

Testo razvaljajte in ga položite v namaščen pekač tako, da robovi in stranice testa visijo čez (s tem boste a koncu prekrili nadeve). Nanj nadevajte polovico orehovega nadeva in ga prekrijte s svetlim biskvitom. Čez premažite skutin nadev in ga prekrijte s temnim biskvitom.

Temen biskvit premažite s skutinim nadevom, ga prekrijte s svetlim biskvitom, tega pa premažite s preostalim orehovim nadevom.

Vse skupaj zavijte v testo in premažite z maslom. Pecite 50 minut na 170 ºC.

Ko je potica pečena, jo spet premažite s stopljenim maslom in jo pustite 20 minut v pekaču. Preden jo razrežete jo potresite s sladkorjem v prahu. Dober tek!

(Foto: Instagram/thesweetsaby)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cimetovo jabolko
Naprej
Bučni browniji
Nazaj
Cimetovo jabolko
Naprej
Bučni browniji

Dodajte Komentar