Sestavine
-
150 g Figova pasta z orehi
-
1 skodelica Nariban sir
-
150 g Pršutna tanko narezan
-
1× Hruška
-
60 g Mlada rukola
-
Testo
-
1 1/2 skodelice Moka
-
7 g Aktivni suhi kvas
-
ščepec Sladkor v prahu
-
2 žlici Olivno olje
-
2/3 skodelice Topla voda
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. 2 pekača obložite s papirjem za peko.
V skledi zmešajte moko, kvas in sladkor. Začinite s soljo in poprom. Naredite jamico. Dodajte olje in toplo vodo. Dobro premešajte, da dobite mehko in lepljivo testo. Testo položite na rahlo pomokano površino. Rahlo gnetite, dokler se testo ne združi. Razdelite ga na 4 enake dele. En del razvaljajte, da dobite ovalno obliko. Položite ga na pripravljen pladenj. Ponovite s preostalim testom.
Vsako pico namažite s figovo maso. Potresite s polovico sira za pico. Na vrh položite pršut in in na tanko narezano hruško. Potresite s preostalim sirom za pico. Začinite s soljo in poprom.
Pice pecite 10 do 15 minut ali dokler se ne zlato zapečejo. Potresite z rukolo. Postrezite.
(Foto: pexels.com)