0 0
Posebna pica s hruško

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Figova pasta z orehi
1 skodelica Nariban sir
150 g Pršut na tanko narezan
Hruška
60 g Mlada rukola
Testo
1 1/2 skodelice Moka
7 g Aktivni suhi kvas
ščepec Sladkor v prahu
2 žlici Olivno olje
2/3 skodelice Topla voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Posebna pica s hruško

  • 40 minut
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

  • Testo

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. 2 pekača obložite s papirjem za peko.

V skledi zmešajte moko, kvas in sladkor. Začinite s soljo in poprom. Naredite jamico. Dodajte olje in toplo vodo. Dobro premešajte, da dobite mehko in lepljivo testo. Testo položite na rahlo pomokano površino. Rahlo gnetite, dokler se testo ne združi. Razdelite ga na 4 enake dele. En del razvaljajte, da dobite ovalno obliko. Položite ga na pripravljen pladenj. Ponovite s preostalim testom.

Vsako pico namažite s figovo maso. Potresite s polovico sira za pico. Na vrh položite pršut in in na tanko narezano hruško. Potresite s preostalim sirom za pico. Začinite s soljo in poprom.

Pice pecite 10 do 15 minut ali dokler se ne zlato zapečejo. Potresite z rukolo. Postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mlečni močnik
Naprej
Solata iz zelenjave in govedine
Nazaj
Mlečni močnik
Naprej
Solata iz zelenjave in govedine

Dodajte Komentar