0 0
Porova rižota

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1,2 l Piščančja juha
1 žlica Olivno olje
Por
450 g Riž
70 g Sveže nariban parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Porova rižota

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V loncu zavrite juho. Zmanjšajte temperaturo in pustite, da rahlo vre.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Por med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler se ne zmehča. Dodajte riž in ga med mešanjem kuhajte 2 minuti.

Rižu dodajte zajemalko vrele juhe in nenehno mešajte na srednji temperaturi, dokler se tekočina popolnoma ne vpije. Po eno zajemalko dodajte preostalo mešanico in mešajte, dokler se tekočina ne vpije, preden dodate naslednjo zajemalko. Nadaljujte 15 minut ali dokler riž ni mehak, vendar čvrst na otip, rižota pa kremasta. Odstranite z ognja. Vmešajte nariban parmezan. Začinite s soljo in poprom.

Rižoto razdelite v servirne krožnike in jo obložite z nastrganim parmezanom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piškoti s pistacijo in suho marelico
Naprej
Namaz iz rdeče pese
Nazaj
Piškoti s pistacijo in suho marelico
Naprej
Namaz iz rdeče pese

Dodajte Komentar