Sestavine
-
1,2 l Piščančja juha
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Por
-
450 g Riž
-
70 g Sveže nariban parmezan
Navodila
V loncu zavrite juho. Zmanjšajte temperaturo in pustite, da rahlo vre.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Por med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler se ne zmehča. Dodajte riž in ga med mešanjem kuhajte 2 minuti.
Rižu dodajte zajemalko vrele juhe in nenehno mešajte na srednji temperaturi, dokler se tekočina popolnoma ne vpije. Po eno zajemalko dodajte preostalo mešanico in mešajte, dokler se tekočina ne vpije, preden dodate naslednjo zajemalko. Nadaljujte 15 minut ali dokler riž ni mehak, vendar čvrst na otip, rižota pa kremasta. Odstranite z ognja. Vmešajte nariban parmezan. Začinite s soljo in poprom.
Rižoto razdelite v servirne krožnike in jo obložite z nastrganim parmezanom.
(Foto: pexels.com)